Nysgjerrig...
Rådyrflaks på bøen :-)
Bildet inngår i albumet Dyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-13 20:46:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300d
  • Sigma Sigma 170 - 500mm 5 - 6.3
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeIso 800
  • Nei
  • AnnetNoe beskåret. Iso 800 og 2 trinn undereksponert, mangla stativet så jeg trengte litt lukkertid...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95302} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Vegard L.

Fint motiv, men at bildet er uklart er ikke å komme bort i fra. Stativ må man ha i slike situasjoner. Det var interessant å se valg av ISO og undereksponering. lykke til videre. mvh Vegard.
Hans Olav S.

Så flott å få kritikk av deg mens jeg selv legger inn til deg Vegard :-)
Ja bildet ble litt uskarpt, var desverre det beste av 50 knipsa bilder... Glemmer ikke stativet neste gang nei, og vil da prøve morgen istedenfor kveld. Håper lyset er litt bedre da, så jeg kan slippe det høye ISO -valget også! Men spennende var det lell... Better luck next time...
Vegard L.

Hei igjen. Takk for kommentering av mitt hjortebilde. Det er slik man lærer. Jeg vil prøve med fjernutløser neste gang. Litt lenger bort på enga hadde jeg to hjorter med anlegg til krone. Hjortene stod i ro og Jeg tok bilde, men det ble for uskarpt, men for et motiv... mvh Vegard
Tom Just O.

Ja, dette bildet viser bare 'hvor vanskelig det er' å fotografere dyr i natur. Rådyr, elg og hjort skyr lyset. De kommer som regel frem kun i skumringen. Dette gjør det svært vanskelig å ta gode bilder av dem. - Jeg hart 'tonnevis' med 'litt' uskarpe bilder av elg, rådyr og hjort liggende. Ergerlig...

Problemet med rådyr er at de er så vare og vanskelig å komme innpå. Faktisk er det lettere med elg og hjort, under spesielle omstendigheter. De er ikke redd for biler og er lettere å komme innpå når man sitter i bil. Slik er det ikke med rådyr.

Min erfaring er at rådyrene er noe mindre skye tidlig om morgenen. Da er også lyset bedre.

Problemet i mitt 'jaktterreng' (Vermland, Sverige) er at det er så lite rådyr. - jegerne bygda gir gaupa skylden (det er hele 250 gauper i Vermland, - mer enn noen sinde), men årsaken mer mer komplisert. For det er lite rådyr i Syd-Sverige også, Der er det ingen gaupe.

Mange gir den intense høstingen av gress (disse hvite plastkulene som ligger rundt om i terenget) som skjer når rådyrene har kalver som ligger å trykker på jordene.

Så gode bilder av rådyr er skjelden vare om dagen...

Skulle du ønske deg til jul en optimal linse til dette bruk så ville jeg sette opp Canons EF 200 mm 2,8L på ønskelisten. Den gir deg to blendertrinn mer enn linsen du har brukt her. Det er verdifulle blendertrinn når du ønsker å fotografere håndholdt.

Den er lett og kompakt og ikke alt for dyr (alt som er heftigere blir plutselig tre ganger dyrere og uhåndterlig) og den kan med fordel kombineres med Canons x1,4 converter som gir deg 320 mm med fortsatt en grei største blenderåpning.
Hans Olav S.

Takk for gode tips T.J.O.

Ny linse som er mer lyssterk ligger HØYT oppe på prioriteringslista, men med ny -innkjøpt digitalt SLR, og en standard ''altmuliglinse'', Sigma 18-125, på vei så er der ei som synes husholdningen har brukt nok penger på foto for ei stund... ;-)

Har trega litt på valget av Sigma 170 - 500, kjøpte den i 2000 og den har blitt lite brukt. Nettopp på grunn av den dårlige lysstyrken. Burde heller valgt ei lyssterk EF-linse, og firt på krava til stor tele. Kjørte som regel ISO 100 når jeg tok papirbilder, og 5.6 blir fort for svakt her. Særlig på dyre-jakt.
Men litt digg var det jo, når jeg nå gikk over til digital SLR og linsa plutselig fikk en effektiv brennvidde på 800 :-)
Stativ har jeg, hadde bare glemt det hjemme på denne turen.

PS: Her minker det og på rådyra, og grunnene det spekuleres i er en massiv oppgang i revebestanden samt masse kje som får en ufrivillig tur gjennom fòr -hausterne.

Hans Olav
Vegard L.

Hei igjen. Siden det ble litt frem og tilbake hadde det vært interessant å høre om dere har noen formening om VR linse (NIKON). Jeg har en slik men er usikker på om dette gir skarpere bilder??? mvh Vegard


Avsluttet .

Må snart ut på tur igjen, eg vett om kor elgen går (visst den ikkje har forsvunnet).
bra bilde
Kay R.

Blir nok litt for mye støy og bevegelsesuskarpt dette.
500mm blir alt for mye håndholdt. Vanskelig nok med stativ faktisk. Motivet ditt e jo veldig fint da... Synd at det tekniske trekker så mye ned... Beklager, men æ må jo være ærlig...

Ha en fin natt og takk for kommentar på mitt bilde..

MVH Kay:-)
Hans Olav S.

Kay: det er slike tilbakemeldinger jeg trenger og vil ha. Lærer ikke mye av at noen skriver ''Fint rådyr!'', selv om det og er kjekt å høre i ny og ne :-) Men nå er det snart helg igjen, og nytt forsøk - med stativ - på rådyrmarka...

Vegard L: Har ingen erfaring med denne linsen. Har kun hatt EOS kameraer, med Canon EF -linser samt Sigma -telen. Men det er muligens andre som har prøvd og kan dele sine erfaringer med oss...?

Andrè: Kom inn å bli med på rådyra i første omgang, så tar vi elgen på Tiberg senere ;-)

-->Hans Olav<---

Roald E.

Veit ikkje om du kjenner til program som f.eks. Neat Image, men ein god del av ISO-støyen kan du redusere ved å køyre bildet gjennom dette. Verdt eit forsøk.
Hans Olav S.

Takk for tipset Roald, er dette programet noe jeg finner på nettet? Kan det gjøres lignende med Photoshop Elements 2.0? Er litt nybegynner med digitalt, vet ikke helt hvordan bildene redigeres.

Mvh Hans Olav
Roald E.

Gå hit: http://www.neatimage.com

Du kan laste ned ein demo som har begrensa funksjonalitet her: http://www.neatimage.net/files/NeatSetup.exe

Eit anna program som gjer mykje det same er Noise Ninja
Nedlastbart frå http://www.picturecode.com
Hans Olav S.

Demo på neat image er lasta ned, og dette var spennende! Syns det tok litt mye detaljer vekk fra dette bildet, og fikk frem uskarpheten litt vell mye... :-) Men skal jobbe litt med det, og se om jeg ikke får lagt ut en ny versjon i løpet av helga. Funka bra på ett anna bilde jeg prøvde det på, dette ble knall! Nok en gang takk for tips!

Mvh
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu