EN DATTER
Tester ut NIKON D70. Har nettopp skaffet meg nytt.
Her er mitt første resultat ved bruk av manuelle innstillinger. Det jeg var mest spent på var fargegjenngivelsen. Jeg føler at D70 klarte seg ganske bra..??
Bildet inngår i albumet Heidi - Bilder av min datter som snart er seks år. Hun Koser seg foran kamera, det synes jeg er bra, for da har jeg som oftest et velvillig motiv, om enn det ikke alltid er på mine premisser...
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96000} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Cristina B.
Så flott portrett. Bare synd øret ble kuttet. Kjekt å se at D70 er bra, men allikevel er jo personen bak kameraet viktigst. For meg synes det at du behersker kameraet fullt ut. Imponerende bra bilde, særlig liker jeg øynene og det ”lure” smilet.

Hans- Georg S.
Tett og fint portrett med et direkte blikk fra barnet, enig i CB vedr. øret, men til gjengeld har portrettet fint lys og naturlige hudtoner. Bra!
Steinulf L.
Tett og fint utsnitt og gode hudtoner. Gratulerer med nytt kamera. Sikker på at du vil trives med det!
Roger V.
Tett og fint portrett, øret er nevnt, men jeg er imponert over hudtonene, og glimtet i øynene. Gratulerer med D70.
Heldig du som har en datter som koser seg foran kamera, min dattter springer hvergang jeg tar fram kamera og vil ta bilder av henne.
Vibeke P.
Tusen takk for kommentarer. Det med øret var jeg klar over da jeg la det ut, men syntes det var mindre viktig i denne sammenheng. Skal se om jeg får det med i neste omgang.
Roger: Du må bare springe fortere, og premiere med en is etterpå, det pleier å virke.

Vibeke : )
Christian S.
Har også nettopp skaffet meg en D70 og bortsett fra noen mindre problemer med undereksponering så må jeg si at jeg er fornøyd.

Men nok om det. Du har rett i at det avkuttede øret (høres ut som jeg prater om Picasso) ikke er så viktig her. Har du gjort noe ''sprell'' i PS med øynene? Det kan være at øynene faktisk ER så kraftige men det virker som om du har brukt litt ekstra USM eller noe som forsterker øynene litt mye i forhold til resten av ansiktet.

Ellers flott!

Mvh
CS
Vibeke P.
Jeg har lagt et layer med litt softing, så har jeg laget ''hull'' til øynene, Så øynene er ikke skarpet opp på noe vis, det er det andre som er softet ned litt.

Vibeke : )
Christian S.
Har sett et par andre teknikker for å få til det samme. Særlig den som går ut på å bruke history brush og USM fungerer veldig bra. Søk på ''history brush usm'' på google så finner du noen alternative metoder.

De beste går ut på å bruke en soft brush så effekten ikke blir så påfallende.
Nils B.
Grattla, dette synes jeg var kjekt.

Pent bilde som gir en god følelse av kontakt med din datter. Ser jeg litt blandingslys i bildet? refleksjon fra vindu + lampene dine?, reagerer på høyre skulder som virker noe oversaturert i forhold til resten av bildet. Men hjelpe meg for et godt uttrykk. Kamera skal du få myyyye glede av og lykke til. Vi snakkes til uka?
mvh Nils
Mike T.
Hei Vibeke,
veldig bra portrett, flotte fargenyanser og veldig mykt. Du ville nok ha det slik, men det blir KANSKJE litt for mykt for å være helt naturlig?). Deilig jente og dyktig fotograf. Jeg reagerte i starten ikke på ''øret'' men synes i etterkant at kritikerne har et poeng her.
Hilsen Mike
Avsluttet .
Et fint og tett portrett. Du har god kontakt med modell, noe som er viktig. Lysrefleks i øynene er det eneste som plager meg litt. Men det er vanskelig å få bort av og til :) Ellers meget bra..

hilsen Younas
Bjørn H.
Herlig bilde, og et flott og direkte blikk fra datteren din, rett inn i ditt nye D-70 (grattis) -

Selvom blikket og øynene er viktige her, savner jeg hele øret.

Ellers er nok Nils inne på noe viktig vedr satureringa...

Høyre skulder er mye rødere en hudtonene ellers !!!

Fortsatt god sommer ..

Bjørn :¤
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig! Alt stemmer her,syns jeg.Uttrykk,hudtoner,utsnitt,yndig modell med herlig blikk.
Her vil jeg ikke pirke på noe,om jeg så hadde funnet noe.Flott!

Mvh Inger-Lise
Vibeke P.
Takk til dere all for flotte kommentarer.

Nils: det er ikke lys fra vindu, bare studiobelysning (provisorisk i kjelleren)
Hva er oversaturering? Hvordan kan det rettes på?

Til dere andre: Skal få med hele øret (ørene) neste gang...

Vibeke : )
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu