Ålesundet sett frå hi sida
Inspirert av dei to bybileta til naboen min synnafør sjøen, fann eg ut at eg ville servere eit bilete frå Ålesundet eg og. Eg trur at Gimp må få mykje av æra, eller skulda, . . . og dele det broderleg med Neat Image -- For ærleg tala: Det var ikkje mykje til bilete da dei to programma først kasta seg over det.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-15 01:34:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Coolpix 4500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Grethe B.

hehe...dette må være *godsiden* av Ålebyen ja...så soft er vel ikke sunnmøringene vel?:-)
Soft som søren...har vært der, ganske sjarmig disse husene. Kunne gjerne tenkt meg en skarpere utgave...

mvh
gt
Odd Karsten H.

Skarpe bilete - frå meg? Grethe da!

Odd
Inger Anne Maritsdotter V.

Stilig Odd ; likte dette .
IAV
Odd Karsten H.

Tusen takk Inger Anne. Eg syntest sjølv at det vart eit litt fint resultat, og som alle veit ER Ålesund ein vakker by, men først og fremst har eg lagra på dette eldgamle biletet (i den digitale fotoinflasjon si tid vil det seie at det er frå tidleg i vår) som eit eksempel på omarbeiding av bilete med desse programma.

Odd
Steinulf L.

Jeg har også sans for Neat Image softing, men her blir det litt mye. Ellers ville jeg kuttet ørlite i toppen, ca 1/2 cm på min skjerm, så mønene ikke blir så 'hakkete'. Bildet viser forøvrig at det er håp for de fleste opptak... Ålesund er en koselig by, på begge sider av Brosundet.
Odd Karsten H.

At det er håp for dei fleste bilete var nettopp det eg ville vise her. Og det gjeng nesten an å seie at det vert betre til verre utgangspunkt er.

Odd
Avsluttet .

Fint utsnitt og godt bilde fra Ålesund. Men dette er vel ikke helt vitsen ved bruk NI - å få frem noe som ligner en softice som smelter...
Odd Karsten H.

Uffda - vart eg tatt i missbruk av NI no? Tja, men mottoet mitt har alltid vore: Feil reidskap til rett bruk. - - Og korleis skulle eg elles få laga softisen min, om det ikkje var med NI?

Odd
Inger-Lise S.

Jeg likte utsnittet godt i v#1,men syns du har brukt for mye NI.

mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja eg syns dette blei ''malerisk '' vakkert , i tillegg til at me får sjå den gamle særprega vakre arkitekturen , bra formidla.
mvh IAV
Odd Karsten H.

Jau, nokre vil ha akkurat passe, medan andre vil ha for mykje, . . . eller ingenting. Eg lurer på om eg skal hente fram nokre av mine verkeleg ''maleriske'' bilete frå lengst bak i fotominnet . . . . .
Takk for kommentarar.

Odd
Stig B.

Fint bilde fra hi sia.

Ålesund er full av motiver, jeg forsøker å lære meg å bruke dem :-)

Tror jeg ville ha beskjært toppen ca 1/2 cm lenger opp, dvs fått med hustakene opp til det rosa huset. Jeg har flere bilder der jeg har vært litt for kraftig med NI, det har det nok blitt her også, som mange andre sier.

Bra om vi kan inspirere hverandre.

Mvh Stig
Odd Karsten H.

Det var no mest tenkt som eit døme på eit katastrofalt dårleg bilete som kunne reddast, eller som nokre velbegrunna meiner: Forverrast.
No har eg, som alle naboar og gjenbuar på både ei og hi side ta sjøen vore ute og tatt imot sjølvaste dronning Mary 2. av England. Eg er akkurat så gammal at eg har eit svakt minne om da vi tok mot ein ny konge som var på signingsferd i 1958 - og eg trur ikkje det har vore slik ei samanstimling på land og sjø for å ta mot nokon annan båt før no i kveld.

Takk for kommentarar.
Odd
Stig B.

Jeg var også ute i går, i pissregnet, for å se på båten. Jeg tror ALLE var ute. Enhver mulig og umulig parkeringsplass var full.

Stor båt.

Stig
Judit W.

Hei Odd!

It's time to write my comment about this photo :)

This picture reflects everything from that atmosphere what I felt in Ålesund some days ago. I like this shiny working out very much what is in absolute harmony with the most characteristic feature of the town; Ålesund is a very beautiful jewel-box!!! It is unique in the world that the whole town has a homogeneous style – as you call in Norway – of Jugendstil. The other, in Europe often used, names are ''Art Nouvue'', ''Secession'' or ''Eclecticism'' for this style.

The twin cities of Ålesund are in Europe
Glasgow (Scotland)
Helsinki (Finland)
Riga (Latvia)
Ljubljana (Slovenia)
Vienna (Austria)
Barcelona, Terrassa, Reus (Spain)
Budapest, Kecskemét (Hungary)
Brussels (Belgium)
Nancy (France)
Provincia di Varese (Italy).

I didn't know this information until this time :)

All in all, I love this photo very much ;)

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu