Flaggermus i flukt
Mitt råeste øyeblikk bak kamera !
En ting er sikkert, de flyr raskt de små krabatene ! Bildet er ikke så teknisk bra tror jeg, men motivet er jo rått !! Hele bildet er mørkt unntatt flaggermusen men jeg er litt usikker på beskjæringen... burdre flaggermusen vært mer i midten ?, lenger ned i bildet ? mer til venstre ? blir glad for tips.
Bildet inngår i albumet Flaggermus - Flaggermus er utrolig fasinerende skapninger. De er de eneste pattedyrene som kan fly. Europeiske flaggermus hverken slikker eller suger blod. De lever kun på insekter og kan spise 3000 insekter på en natt :-) I motsetning til folkelig tro er flaggermus ikke blinde, men de bruker i større grad et avansert system av høyfrekvente lyder og ekko som gjør dem i stand til å «se» med ørene. Dette er deres viktigste navigeringsmiddel når de er på insektjakt.
Hunnene får kun EN unge i året. Det er registrert 11 arter i Norge og noen kan bli 30 år gamle.
Flaggermusene er fredet etter norsk lov.
Utstyr
  • Fujifilm FinePix 204A
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukte blitz for å få litt lys i nattemørket... og for å ha sjans til å få med flaggermusen kunne jeg ikke bruke for mye zoom, så den ble ikke så stor.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Perfekt! Ikke gjør noe med beskjæringen.
Mvh. Anders
Torbjørn S.

Bra fanget! Fin plassering av flaggermusen.

TS
alexander w.

Kult bilde. Den helt svarte bakgrunnen passet perfekt til motivet. Synes bekjæringen og kompen er fin. Mvh Alexander
Inger-Lise S.

Flott bilde! Du må ikke endre på noen ting her! Tenker det var litt av en foto-opplevelse,ja!Tror jeg hadde flyktet selv....

Mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Helt rått Mariann !! Syns det blei flott eg ;-)

God helg:)

-IAV-
Hilde J.

åååj

Dette var virkelig godt gjort! Både med hensyn til fokus og lys. Disse skapningene beveger seg jo veldig fort, og det er mørkt. Hvordan fikk du til dette??

Komposisjonen er også helt perfekt! Gratulerer med et skikkelig spennende bilde!

~~Hilde~~
Atle H.

Knalltøft bilde.
Gikk flaggermus til stup mot kameraet da den ble
blitzet? Liker ikke de ikke jeg. De flyr så sinnsykt
febrilsk. En gang kræsjet en i magen min.
Men bra bilde, selv om kvaliteten sådan ikke
var helt på topp.
Mariann S.

Hilde : Det er noen flaggermus som holder til like ved rekkehuset der jeg bor. Der flagrer de i sinnsyk fart hit og dit.. holdt kamera forran meg og prøvde å følge bevegelsene dems.. og knipset med blitz som lyste opp flaggermusa. Litt flaks kan man jo si. Var ute i går også, men fikk kun sorte bilder.. De ER raske de der :-)

-Mariann-
Mariann S.

Atle : neida, den stupte ikke mot kamera heldigvis. Men de var ganske aggresive den kvelden bilde ble tatt.. Samboeren min holdt opp en glødende sigarett for å prøve å lokke dem nærmere. Tror det funket for de kom ganske nær ;-)

-Mariann-
Grethe B.

Plasseringen er bra, kanskje pittelitt, og da mener jeg pittelitt ned og inn, men den skal være i hjørnet der oppe, helt kult det! Bra fanget, blitz i full fart. Ikke lett med fokus her nei! Artig bilde. Thumbnailen gfikk meg til å lure...hehe, helt svart:-)

God sommer , med eller uten flaggermus...

mvh
gt
Kay R.

Ja det hær va et unikt øyeblikk... Regner liksom ikke med at æ får et slikt motiv noen gang. Plassering og utsnitt funker bra hær. Trenger en luftig komposisjon når motivet e så pass lite... Kjempefangst...

MVH Kay:-)
Helge A.

Storfangst det der. Virker til og med som den ser mot kamera. Har aldri prøvd å forevige flaggermus, men la en gang merke til at hvis man kaster små ting opp i lufta, så kommer de ilende til.

Mvh Helge
Solvor N.

Det ser rått ut, ja. Utrolig at du har klart å lyse den opp så den synes såpass godt. Komposisjonen ser perfekt ut for meg.

Solvor
Fred S.

Batman junior ? Hvordan i all verden klarte du dette da ?
Flink jente.

vh fred
Avsluttet .

Stilig bilde. Flott gjort å fange dette motivet. Kompen sitter som et skudd. Veldig bra.

mvh Yor
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu