Nordnorske Glansbilder 2004: no 2
Dette ''glansbildet'' egnet seg best for toning, men så hvar de hvilken farge jeg skulle velge da. Bruker jo stort sett bare to. Og skulle ''lyktestolpen '' være med , eller ikke ? Legger altså ut ekstrabilde også.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-17 23:02:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger482
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96506} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Avsluttet .
kjempe fint!!!! vanskelig å se seg mett på :)... veldig bra med mennesket til venstre....
Katrine H.
Dette bildet likte jeg godt.
Veldig stilig.
Men også veldig ekkelt, for det minner meg litt om The Ring-filmen. :\
Men bildet er kjempefint, ikke noe å si på det.
Syns det var best uten lyktestolpen.
Avsluttet .
Vet ikke helt hva jeg likte best av alt det gode i dette bildet, men blåfargen, dybden og komposisjonen. Veldig bra bilde!

MvhJRH
Ketil M.
Spesielt! ikke sikker på gult eller blått, hva med å lyse opp husene i den gule litt? er det støv eller fugler i det fjerne? fjern dem, ellers spennende og bra!
Fred S.
Glemte å si hvor ''åstedet'' er: Tranøy på Hamarøy; Tranøy fyr t.h., Lofoten beint fram.
Avsluttet .
likte best sepia tonen, likte lyktestolpen og komposisjon, dette var bra! :)

mvh, PerChr.
Avsluttet .
Vet ikke helt hva jeg likte best av alt det gode i dette bildet, men blåfargen, dybden og komposisjonen. Veldig bra bilde!

MvhJRH
monica p.
Hallo Fred
Ser vi har vært på de samme plassene i ferien, forskjellen er nok at du hadde bedre vær en det jeg opplevde, så værvarselett ditt stemte nok ikke for min del.
Tror jeg velger versjon 2 her, ble litt varmere der synes jeg, har du vært innom Lofoten da???
Mvh Monica:o)
Øyvind A.
Skikkelig tøft, bra på alle måter: Linjene, dybden, mennesket...
Foretrekker v1.
Ø.
Roger K.
Kjenner igjen den fjellrekka (Lofoting jeg). Stilige bilder og likte vel v#1 best.
Mvh Roger
Lars Espen H.
Versjon 2 er desidert best etter min mening.. VELDIG BRA!!

-LEH-
Bjørn H.
Syns også dette var skikkelig stilig Fred.

Flott linjeføring, sprekt lys og personen fin plassert i formatet.

Liker V1 godt

Men jeg hadde nok tatt meg jobben og fjernet alle de hvite flekkene innover i de svarte partiene, for å rendyrke roen og fremførelsen maksimalt :)

Bjørn :¤
Egil E.
Ja takk begge deler..Men om jeg ble tvunget til å velge, så er vel #2 den med størst kvaliteter.
Vinkel, dybde, +summen av alle andre elementer har blitt et bilde som er beskuelsesverdig.
Fred S.
Takk for kommentarer:
Bjørn: Javisst; jeg burde ha brukt flekkfjerneren her. Stygg liten miss, egentlig.
Monica: Vel. værvarslet mitt slo ikke helt til for oss heller, men ja, vi var i Lofoten et par dager, en strålende dag på Austvågøy, bodde omtrent rett under Higravtind hos venner som tok oss med rundt hele øya i maksvær. Dagen etter kom gråværet....

vh fred
John-Tore G.
Hei. Høres ut som dere har hatt en bra tur.
Det gikk et lite gisp gjennom meg da jeg så dette. Meget fin linjeføring her hvor man suges inn i bildet. Den personen som står der ga meg en litt sånn mystisk følelse..... på en bra måte da. ''Its your time to go'' kanskje, eller ''jeg følger med deg'' Hehe ikke rart fantasien min løper løpsk. klokka er jo snart tre om natta.
God morgen:-)
John-Tore
Grethe B.
Hmm..jeg likte best den blå fargen, men uten lyktestolpe...så en parring her ville gjort seg , men det er min smak. Kult bilde med kul vinkel, likte persone som er passe anonym her, men allikevel gjør bildet. Flott sug i perspektivet!

mvh
gt
Kent G.
Flott linjeføring, god dybde knall komp. Ingen aning om vilken farge jeg skal velge. Litt pirk har jeg også, men det er stort sett nevnt - foruten en noe dårlig bortkloning av lyktestolpen, men det grunner i at jeg vet den var der og gir meg grunn til å se nøye etter.......veeeeldig pirkete nå!!!!

Flott komponert

Hilsen KEnt
Atle H.
Sinnsykt velkomponert og bra bilde.
Kan ikke nevne alt som falt i smak med det.
Absolutt et bilde for veggen dette synest jeg.
Tror V2 fungerer best etter utskrift.
Mariann S.
Kjempeflott bilde :-)
Liker best versjon2. Det virker så kaldt i versjon1 pga blåfargen.

~Mariann~
Jóhann Á.
Hei Fred!
Liker ikke helt den ''ekstrem'' toningen. Hvorfor ikke en utgave svart hvitt bilde med kanskje litt varme i? Der du har fått fram himmelen og fyret litt bedre?
Men komposisjonen er jo aldeles glimrende. Og om lyktestolpen skal være med? Tja, jeg syns det. Den skaper blanse i utsnittet. De klare linjene inn mot personen gjør at det fokuset blir bholdt, selv om stolpen er med.
Caroline L.
Flott bilde... liker linjeføringen och lyset.

Mvh
Caroline
Fred S.
Takk for nye kommentarer: Johann; du er en bra ''regulator'' å ha. Blir mer og mer skeptisk jo flere ganger jeg bruker denne blåfargen, men gammel vane osv. Jeg kunne nok med fordel ha forsøkt meg på noe i retning svart/hvitt, men det kommer, det kommer.... ( en ellr annen gang)

vh fred
Erlend M.
Hei! Du hadde fått et annet og etter min mening MYE bedre bilde om du beskjært bort det høyre 70% slik at personen kommer i sentrum. Det hadde vært noe det.
Arne S.
Erlend er inne på noe. Då gaper kanskje litt høyt. På den ene siden viser du en miljøskildring. På den andre siden en kreativ uttrykksform. I sum litt for mye til å rendyrke et uttrykk.

Når det gjelder lyktestolpen er jeg helt klar. Den må være med. Ikke nødvendigvis fordi den gjør bildet bedre. Men fordi den vitterlig står der. En fotografs oppgave bør være å komponere eksisterende elementer (som finnes innenfor søkeren) til et motiv. Ikke forandre virkeligheten i etterkant. Det er en defensiv og feil (feig) måte å jobbe på.

Min påstand er en spissformulering.

:)

Fred S.
Spissformulering eller ikke, tror jeg skjønner hva dere, og særlig du, Arne, mener. Riktignok er jeg ikke enig i påstanden om et det å fjerne billedelementer er en feil/ feig måte å jobbe på, de fleste bildene mine ''blir til'' i etterkant av selve fotoøyeblikket, og jeg har problemer med å se at det er et problem. ( I så fall ville det ha vært et tilsvarende problem å kutte bildet så mye som Erlend B. antyder)
Derimot kjøper jeg det som beskrives som en konflikt mellom en miljøskildring og ''en krativ uttrykksform''; det som egentlig skulle være ganske enkelt en miljøskildring fra Tranøy har muligens blitt noe mer gjennom måten jeg har plassert personen på, fargetonen jeg har valgt, etc. Ser at fyrtårnmiljøet kolliderer med dette ''mer'', det er vanskelig å se en sammenheng.
Skal tygge litt på den, og finne ut hvor enig/uenig jeg er. Setter uansett pris på slike innspill.

vh fred
Inge-Martin F.
Heisan.
Du har her fått til ein godt kreativft utrykk av eit miljø,som lett kan få ein til å fokusere kun på å skildre eit miljø eller natur som ein lett kan gjera på ein slik plass.
Det kreative spiller absolut den største rollen her uten konkuranse av ande elementer.
V#1 er best,med mindre kontrast og eit flott blå tone.
Mvh. I.M.F
Tarjei Ekenes K.
herlig bilde

godt komponert

blåfargen er lekker

du har mulighet for mange utsnitt her

men dette sitter som ei kule

:-D ! son tarjeiav !
Steinulf L.
V#1 for meg. Et bilde man kan betrakte lenge. Flott dybdevirkning. Har forsåvidt sans for Arne Strømme's utfordring om å gjøre ethvert element til motiv, men synes det blir litt for stivbent om man ikke kan benytte de muligheter som teknikken gir.
Kurt S.
Hei.
Likte V#1 best. Et flott bilde med fin linjeføring og dybde.
Ser ut til at personen på bildet står og speider lengselsfullt ut mot Lofotfjellene.
Når det gjelder lyktestolpen så mener jeg, uten helt å kunne sette fingeren på hvorfor, at den bør være med.
Kanskje har det noe med balansen i bildet å gjøre.
På den annen side: Dersom lyktestolpen ikke hadde passet inn i komposisjonen ville jeg ikke hatt noe problemer med å klone den vekk. Så fremt det ikke skulle være et rent dokumentasjonsbilde da.
mvh Kurt
Kristoffer R.
Dette var rålekkert. All skryt ovenfor er velfortjent. Foretrekker tonene i v2, men synes lyktestolpen fortjente å få være med.
Erlend M.
Nei nå tøyser du vel Arne Strømme. La oss heller fjerne litt her og der, klone litt og skape vår egen virkelighet. Virkeligheten er bare en subjektiv oppfatning uansett. Fotograf og fotograf. Om det ligger slike begrensninger i den tittelen vil jeg heller være ''kunstner''.

Om lyktestolpen blir med eller ikke er ganske likegyldig for dette bildet. Beskjærer du derimot etter mitt forslag, _må_ den være med.
Odd Tore S.
Liker motiv og komposisjon godt, på en måte et to-i-ett bilde, totalen som du har vist nå, og bare venstre del med rekkverket. Etter min mening må lyktestolpen med, jeg synes at den på en måte balanserer fyrtårnet.
Jeg er ikke helt med på den blanke buede i underkant til venstre for midten. Foretrekker blå toning uten å være særlig entusiastisk til fargen.
MVH
Odd Tore
ida b.
V2! horisonten blir myye pene her (mener jeg)
Arne S.
Erlend, du berører et tema jeg kunne sagt mye om. Men jeg velger fotsatt å spisse formuleringen. Klart elementene bør være med i et fotografi. Det er fotografens viktigste oppgave og utfordring og plassere elementene i søkeren slik at det blir et godt bilde ut av det. Fjerning etter forgodtbefinnede i PS er simpelthen for enkelt.

Men jeg er på ingen måte fundamentalist eller moralist. Dersom man på forhånd vet at man skal leke kunstner er saken grei. Men i dette tilfelle innrømmer Fred at han fortvilet prøver å lage eventyr ut av et sommerminne.



Fred S.
Vrøvl, Arne, hvor har du det om forvilelsen fra ? Du kan ikke ikke trekke tråden så langt selv om jeg til en viss grad er enig med deg i at motivet har fått en viss ambivalens slik jeg har laget det. I ettertid mener jeg dessuten at ''crashet'' mellom det vi kan kalle miljøskildringen og det du da kaller ''eventyr'' ikke er større enn at det er forenlig, selv slik bildet framstår her.
Videre mener jeg at det er nettopp som ''fundamentalist'' du framstår når du hevder at bildet blir til i søkeren ( og det kan du selvsagt ta som en spissformulering....). Eller la oss presisere; så lenge det er din egen oppfatning er saken selvsagt grei; fundamentalist blir du i det øyeblikket du mener at andre skal ha samme mening.
Den har altså ikke jeg, jeg velger ofte å være en mer eller mindre bevisst ''knipser'' som heller vurderer hva jeg kan gjøre med bildet etterpå. At jeg gjør ting med et bilde i PS oppfatter jeg imidlertid ikke som identisk med ''å leke kunstner''..... !! Det er en meningsløs påstand, så jeg håper at hele innlegget ditt kan betraktes som en spissformulering som er ekstra -ekstra ''spisset''.

vh fred
Arne S.
Hei Fred!

Innlegget er ekstra spisset, og det er ikke ment negativt. Jeg ser i ettertid at det kunne vært formulert annerledes. Det er en utfordring å kommunisere på nett.

Når det gjelder å ''leke kunstner'' var det ikke myntet på deg, men en generell betraktning. Jeg mener at de som ikke har formell status som kunstnere ''leker'' kunstnere. Fordi grensen mellom hva som er kunst og ikke er diffus. I min verden betyr det lite om et bilde er kunst eller ikke. Derfor ''leke'', noe jeg ofte gjør selv.

Når det gjelder fortvilelsen (eller forvil(L) elsen, som du mer rettmessig kaller det) er det en formulering av det mer kjepphøye slaget. Jeg beklager det. Men tro meg, det var ikke i mine tanker å undervurdere deg på noen måte. Jeg mener likevel ærlig og oppriktig at bildet ikke fungerer. I mine øyne virker det ytterst vanskelig å omskape dette bildet til noe som fungerer ''kunstnerisk''. Derfor ordet ''fortvilet'', som ligger i mitt ressonement, ikke ditt. Dette ordet burde vært unngått. I det minste stått i anførsel.

Når det gjelder poenget med at bildet blir til i søkeren, er det definitivt en spissformulering. Med tanke på ulike aktøreres ulike ønsker om å uttrykke seg visuelt. Personlig mener jeg at det er en større prestasjon å lage et godt fotografi gjennom søkeren enn i PS. Men hvilken teknikk og metoder den enkelt bruker har jeg selvsagt ingenting med. Det er bare et utslag av min lyst til å skape debatt og røske litt opp i ''trender'' som fort danner seg på et nettsted som dette. Håper det kan oppfattes som et sunnhetstegn og ikke oppviglersk.

Dersom jeg på noen måte har fått deg til å føle ubehag, beklager jeg dette. Det har jeg ikke noe ønske om eller behov for.

mvh arne

Fred S.
Fin kar du, Arne, noe annet har jeg aldri ment. Trodde du la opp til debatt, og ville gjerne være med på den. Ubehag er det jeg aller minst følte av innlegget ditt, jeg har sans for spissformuleringer av det slaget du serverer, men når de blir ''spisse'' nok forbeholder jeg meg retten til å svare tilsvarende ''spisst'', det regner jeg med at du skjønner.

Akkurat problematikken rundt hva som er den ''riktige'' måten å skape et bilde på dropper vi, en slik debatt er egentlig dømt til å mislykkes. Mer interessant er dette med ''kunstner''. Det er et ord som har blitt misbrukt her på dot .no; selv er jeg livredd ordet. Som deg ( tror jeg) forbeholder jeg begrepet til de som har formell utdannelse, og kan vise til et mimimums antall ''akkrediterte'' utstillinger, jeg vil mao nærmeste bruke ordet som en yrkestittel. Kjenner billedkunstnere som har store problemer med å stille ut på utstillinger der også amatører deltar, og jeg skjønner dem. Grensen er ganske riktig diffus, som du selv sier. Må da tilføye, eller igjen presisere, at Fyrtårnbildet altså ikke er et forsøk på å være ''kunstnerisk'', jeg lager bildene slik jeg der og da liker dem; jeg godtar selvfølgelig at andre ikke liker dem, og det hender ofte at jeg over tid misliker bildet selv, eller omvendt, får større sans for et bilde etter hvert: Alt fra noe så enkelt som sinnstemning til noe mer problematisk som det en kan kalle ''utvikling'' avgjør til en hver tid hvordan en forholder seg både til egne og andres bilder.

Stå på, Arne, jeg trenger de korrektivene du kan gi meg, men kommer selvsagt til å svare med ''samme mynt'' når jeg finner grunn til det, ellr si fra når jeg er uenig i synspunktene dine.

vh fred
Ragnar W.
Oj, skikkelig fight her eller? Kult!
Heia Strømme, heia Strømme!

:-)

Interessant og leseverdig diskusjon. Dere har en bevisst holdning til det dere holder på med begge to.

Jeg synes bildet er bra komponert. Kunne muligens ha løftet kameraet noe og fått linjene i rekkverket litt ovenfra for å forsterke dybdevirkningen. Litt toglinjer liksom?

Likte ikke blåtoningen, men v2 falt mer i smak. Men jeg lurer på om ikke en ren s/h hadde vært det beste?

/Rangar


Håvard H.
Pent! Likte best lyset fra V1 og fargene fra V2, best uten
lyktestolpen, komposisjonen ble mye renere når den forsvant.

-HH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu