Flagre Flaggermus
«En gang i tiden var det krig mellom fuglene og pattedyrene. Flaggermusa visste først ikke hvem den skulle holde med, men bestemte seg etter hvert for pattedyrene, for de var størst. Det ble imidlertid fuglene som vant. Verken fugler eller pattedyr vil derfor lenger vite av flaggermusa, og den tør bare komme frem om natta, når fuglene sover.»
-fra Æsops fabler-
Bildet inngår i albumet Flaggermus - Flaggermus er utrolig fasinerende skapninger. De er de eneste pattedyrene som kan fly. Europeiske flaggermus hverken slikker eller suger blod. De lever kun på insekter og kan spise 3000 insekter på en natt :-) I motsetning til folkelig tro er flaggermus ikke blinde, men de bruker i større grad et avansert system av høyfrekvente lyder og ekko som gjør dem i stand til å «se» med ørene. Dette er deres viktigste navigeringsmiddel når de er på insektjakt.
Hunnene får kun EN unge i året. Det er registrert 11 arter i Norge og noen kan bli 30 år gamle.
Flaggermusene er fredet etter norsk lov.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Mariann S.

Kunne ikke dy meg... jeg bare måtte ut å prøve å ta flere flaggermusbilder...

-Mariann-
Avsluttet .

Nok en gang: Stilig!!! Dårlig med sånne der jeg bor...
Mvh. AD
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott flaggermusbilde Mariann ,

og i tillegg en bra dokumentert historie du forteller også ,

eg er så pysete når det gjelder flaggermus at når eg var ute å fotograferte om natta ei gong , stakk eg då det var to som kretsa rundt meg oppe i lufta ,
er dei redd folk eller berre nysgjerrige skapninger ?

Stilig at du har så mørk bakgrunn og rammefargen passa godt til fargen på flaggermusa her .

Må likevel innrømme at eg er ikkje så glad i dei akkurat ;-)

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Utrolig stilig. Jeg har prøvd å ta bilder av flaggermus før uten hell. Hvordan lyssetter du? Jeg har en gjeng som suser rundt og rundt i hagen min nesten hver eneste kveld. Og enda blir det vanskelig å ta bra bilder av de. Meget imponert at du klarer å ta disse bildene.

Sindre
Hans Olav S.

Spennende og ganske stilig flaggermus bilde. Den er kanskje litt uskarp, men det er neppe enkelt å fange en flaggermus i flukt i mørket.
Kanskje det ble litt mye mørke partier også, kunne tenkt meg at du kuttet noe av bunnen, for å få et kvadratisk utsnitt. Flaggermusas plassering horisontalt er fin, på vei ut av bildet lissom.

MVH
Hans Olav
Grethe B.

TØft bilde og god historie og dokumentasjon, men dessverre litt uklart og litt støy rundt flaggermusen. Men skjønner jo at dette er en vanskelig oppgave JEG iallefall ikke ville klart , så bra jobba!

mvh
gt
Inger-Lise S.

Knalltøft igjen!
Ikke mer å si:)

mvh Inger-Lise
Helge A.

Kanskje ikke helt skarpt, men de flyr fort og svingete. Må være godt gjort å fokusere såpass bra som dette. Kunne vært artig å vite hvilken av de 11 dette er.

Mvh Helge
alexander w.

Stillig bilde. Var enda bedre bedre en ditt forige flaggermusbilde.
Mvh Alexander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu