Måketur i Oslofjorden
Bildet inngår i albumet Solnedganger -
Utstyr
  • Nikon D70
  • 12-24mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Nils G.

Hei Ketil. Ja her er det mye dramatikk. Flott bruk av vidvinket. Slike bilder imponerer meg med det flotte lysspillet fra skyene. Måken i toppen er prikken oven i'en.

Nils
Inger-Lise S.

Hei Ketil! Her er jeg ikke redd for å bruke store ord.Et helt fantastisk bilde! For en himmel! Og for et lys! Og herlige blånyanser.Knallmotiv,dyktig presentert.Dramatisk og flott,vakkert og det jeg vilo kalle en innterier!
Gratulerer med blinkskuddet!
Fuglen på himmelen løftet det enda mere.Nå trengte det ikke å løftes,men likevel.
Vel,det var det jeg syns om bildet ditt!

God sommer fortsatt!

Mvh Inger-Lise
Inger-Lise S.

Oops! Ble så begeistret her at jeg skrev vilo for vil,innterier for innertier.....Sorry!
Thore A.

Likte øverste del av bildet veldig godt, er litt usikker på om nederste del kanskje er litt hardt skarpet opp - eventuelt er litt for lys slik at den slår himmelen litt ihjel.
Men bra er det!
Håkon B.

strålende :)

-Håkon
Hans Chr. S.

Flot billede, og fantastisk skyparti og lys. Hvis jeg skal komme med lidt kritik er det som om der er brugt for meget USM i den nederste del af billedet. Men flot det er det.

Hilsen Hans
Ketil M.

Kjempe flott lys her, men er det ikke vel stor overgang i skogen??
Line .

Mektig. Utrolig fint med lyset ut fra skyene. Veldig bra landskapsbilde.
Bjørn H.

Vannvittig storslagent dette Ketil ...

Bjørn ;¤
Helge A.

Må ha vært en stort å oppleve dette laiv, og bildet er vanvittig bra. Skyene minner om et uhyre med hodet i midten. Den øverste måsen passer veldig godt inn akkurat der.

Mvh Helge
Rune H.

Flott bilde med stoor dramatikk. Lurte bare på om huset helt i høyre kant burde vært med??

MVH Rune
Venche J.

Dramatisk og flott lys.
Likte det godt.

Wenche.
Ketil K.

Det er mange feil med dette bildet.

1. Fuglene harmonerer ikke med skyene - de skulle helst flydd inn i bildet for å få et bedre samspill mellom vær og fugler.
2. Vannet er for lyst, skogkanten for mørk.
3. Huset til høyre er i bildekanten - brekker opp bildet.
4. Det skulle selvfølgelig vært stille vann for å få speilbilde.

Bildet bærer preg av å være et knips uten særlig planlegging, selv om skyen danner en OK formasjon, om enn noe disharmonisk - så kan den illudere en stor måke kanskje?. Lyset har vi sett et utall ganger før.

Ber gjerne om mer kritiske kommentarer fremover, selv om jeg setter pris på velvilje og førsteinntrykk! Håper ingen tar det ille opp og jeg takker for kommentarene, hvor heldigvis mange har pekt på svakheter her også konkretisert det som er bra. Kanskje vi skulle begynt med å gi oss selv egenkritikk av eget innlagt bilde? Hva vi selv synes er bra/ikke så bra og hva vi er usikre på.

Skal her innrømme at jeg har vanskelig for å skape det bildet jeg kunne ønsket å ha tatt i denne situasjonen. Tror en vei å gå er å planlegge bilder mer på forhånd. Og søke opptaksmulighetene for det.
Svein M.

Er himmelen byttet ut?
- Jeg får ikke refleksjonene i vannet til å stemme helt.
Ellers var himmelen spenstig, men vannet var for lyst
som du nevner.

SM
Ketil K.

Neida, men himmelen er mørknet og resten lysnet i PS med layermasking. (I stedet for gradert gråfilter.)
Stig B.

Din egen kritikk er veldig bra. Punkt 4 kan jo løses med ''mild'' beskjæring.

Uten himmelen med vidvinkelperspektiv ville dette vært et kjedelig bilde, men med himmelen synes jeg måkene passer bra inn og gir dybde og liv.

For lys sjø og for mørk skogkant er fenomener som kan oppstå nettop når du har sånt lys som himmelen indikerer, så det er ikke nødvendigvis feil.

Mvh Stig
Carsten A.

Er vel enig i mye av din egen kritikk - men syns uansett at bildet er bra - og det har et større potensiale. Av alle ting er det viktig å få ned nivået på vannet, tror det vil være ganske avgjørende!

Ellers takk for en særlig hyggelig tur!

MVH CA
Jan W.

Enig med det meste av din egen kritikk Ketil, men i likhet med CA synes jeg bildet er bra og litt til. Den dramatiske himmelen gjør bildet uansett.

Jan
Arne S.

Det er mye godt i dette bildet. ''Fugledansen'' og den fantastiske himmelen gir bildet liv og innhold. Det er likevel noe som ikke stemmer. Tror rett og slett at etterarbeidet i PS har spilt deg og bildet et puss. Det er ikke samsvar mellom den lyse sjøen og mørke himmelen. Jeg ''aner'' at noe er galt, og det er nok til at bildet ikke fungerer helt.

Det er ikke galt å jobbe (mye) med bilder i PS. Men dette bildet formidler realiteter og gjør betrakteren usikker. Jeg synes også det er vel mye sprut i himmelen. Effektfullt, men det skaper også distanse. En lys stripe over land avslører hard jobbing i PS. Slike detaljer er mer synlig enn vi tror og trekker ned.

:) arne
Tarjei Ekenes K.

koolt bilde!

flotte linjer og lys i himmelen

kult at det skjer ting i begge plan her

:-D ! son tarjeiav !
sverre k.

et meget stemningsfullt og inspirerende bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu