Flodhester
Bildet er fra Kenya i 2013.
Utstyr
  • Nikon d300
  • Nikkor 70-300
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger101
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_994405} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Dag Tore ..

Hei Et godt fotoskudd av flodhester! God skarphet i vakker sommerligmiljø! Hadde ønsket noe kutt under?? Da blir motivet mye bedre! Har du flere bra dyrebilder,så er det bare å legge dem ut! Ha en fin fotodag! / D.T.Silseth
Geir K.

Kjekt med bilde av flodhester. Ikke hver dag en ser dem her inne. Skarpt og fint bilde. Støtter kutt i bunn da det blir litt for mye vann. Og så ville jeg ha rettet opp vannflata. Slik det er nå så renner vannet ut på høyresiden.

Geir
Vidar A.

Kutt er en ting, du burde hevet kameravinkel så du fikk mer vegetasjonsbakgrunn og mindre vann...

Mvh Vidar Aas :)
Sissel Kleivdal H.

Et spennende motiv! Sjeldne dyr å se her på "dotten".
Jeg velger å tro at du har gjort det du kunne utifra forhold og ståsted.
Flott skarphet og klare farger.Et severdig bilde av flodhestene,Odin.

Sissel
Magne M.

Hei Odin.
Det første som slår meg når jeg ser dette bildet, er at du forsto det ALLER viktigste når det gjaldt dette motivet: Du senket deg for å få det rette perspektivet!

Ser av bildeinfo. at du brukte manuelle innstillinger på lukker/blender/hvitbalanse. Nå er vel jeg dårligst i klassen når det gjelder etterbehandling, men jeg har forstått det slik at det er begrenset hva man kan rette opp av eksponeringsfeil i JPEG som du brukte, i motsetning til i RAW-formatet. Derfor bør du ha ros for at du stolte på dine fotokunnskaper i en slik situasjon som dette, det er ikke bare å reise tilbake til Afrika og ta flere om du hadde bommet...

Og når det gjelder nettopp etterbehandling vil jeg understreke noe jeg mener er veldig vesentlig: Det er bedre å beskjære for LITE, enn for mye! Jeg synes dessuten hovedmotivet på ditt bilde er så bra, og skarpheten likeså - at omgivelsene/all "luften" FREMHEVER flodhestene, og ikke motsatt. Så tenk alltid MILJØ, før du vurderer å kutte noe - er mitt råd. Bilder som er mye beskåret og redusert til en stripe, synes jeg ofte virker veldig unaturlige.

Blender 6,3 og brennvidde 300mm gjorde at du fikk passe dybdeuskarphet både i forkant og bakkant av beistene - det er viktig at endene, eller hva det er, i bakgrunnen ble såpass diffuse. Den manglende skarpheten på vannet fungerer som en ramme! Og som nevnt over, så fremhever den motivet, ikke omvendt. Forøvrig har vannet også en nydelig farve.

Elvebredden er ørlite skjev, men skal du vri bildet i etterkant vil i allefall ett av de rosa ørene til høyre bli borte, såvidt jeg kan se det iallefall. Og ørene er, mener jeg, en helt vesentlig del av komposisjonen din - og bør være så langt inn i bildet som mulig. Jeg slutter meg til de over:
Et flott bilde!

Magne
Odin N. H.

Hei Magne, takker for god konstruktiv tilbakemelding!
Er enig om at det blir mer informasjon å hente ut av RAW-filer, men filene blir for store og pcen min begynner å dra på årene...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu