Familiekos i Sommarland
Utstyr
  • Nikon D1
  • Nikon AF-S 18-70mm f:3,5-4,5 G DX
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetHadde ikke blitz for hånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Dessverre tror jeg ikke du får så mange tilbakemeldinger på dette bildet, jeg har inntrykk av at folk flest lar slike hverdagslige bilder passere. Og det er synd, for dette fotografiet fikk meg til å smile fra øre til øre. Akkurat som mor, far og barn! Det er så hjertelig godt, så idyllisk og nydelig stemning de tre imellom at det varmer langt inn i margen. Dette er ikke bare et vanlig familiebilde, det er et symbol på lykke. Og det får meg til å tenke på at man må (her kommer det etpar klisjéer) nyte alle disse små herlige øyeblikkene, for man vet ikke hva morgendagen bringer. Smilet mitt ble plutselig til vemod... jeg innså plutselig hvor fort tiden går. Takk for du delte dette bildet med oss!
Erlend M.

Denne og de fleste andre fotosider flommer rett og slett over av slike bilder som dette, derfor bør man tenke om det er verdt å dele hvert eneste ''søte'', ''koselige'' og ''hjertevarmende'' bilde med alle andre. Så får man heller gjøre seg anstrengelser for å lage en interessant komposisjon, få det tekniske til å stemme og rydde opp i omgivelsene, finne en fin bakgrunn etc..
Avsluttet .

Skjønner du hva jeg mener?

Så la oss ignorere slike koselige, spontane lykkebilder og virkelig anstrenge oss for å lage teknisk korrekte fotografier, da. For hvem har sagt at verden skal være koselig?

Avsluttet .

Koselig bilde, ja... Dvs mor og barn har flott kontakt, men hvorfor skal faren se inn i kameraet? Han blir for mye statist på den måten, synes jeg.
Erlend M.

Såså ep, jeg tror du skal lese kommentaren min en gang til - jeg skriver nemlig ingenting om å ignorere disse bildene helt. Snarere enn oppfordring til å tenk seg bedre om før man legger ut, og det er det vel aldri noe galt i. All denne pågangen av slike bilder har etterhvert blitt et stort problem på foto.no, da det opprinnelige fokuset på det fotografiske uttrykk er blitt skjøvet langt til siden. Hva du egentlig ville med den siste kommentaren skjønner jeg ikke.
Avsluttet .

EM, jeg synes bare du tillegger fotografen den negative egenskapen å ikke tenke seg om før han legger ut bilder, og det har jeg ikke sansen for. Og at det blir sett på som et ''problem'' at folk legger ut utvalgte familiebilder er en smule arrogant i mine øyne. Det finnes kategori for barn og portrett, men når familien er samlet i et spontant øyeblikk, skal det skjermes fra offentligheten og klistres fortest mulig inn i det koselige, blomstrete albumet.

Bilder må altså være planlagte og teknisk ''korrekte'', med riktig komposisjon og et ''riktig fotografisk uttrykk''. Koselighet er det liksom ikke plass til, alt som er koselig er klisjé og bør tydeligvis unngås, derav min siste kommentar.(PS: Hvor går grensen for å ignorere og ikke ignorere ''helt'' disse type bilder?)

Er forøvrig enig med at pappa helst skulle sett mot mor og barn for å bli i ett med den gode stemningen. Men etter de to sekundene det ville tatt å gjøre pappa oppmerksom på dette, hadde det magiske øyeblikket mellom mor og barn kanskje vært borte. Slik er det med spontane bilder.
Kjetil H.

ep, hva er arrogant med å mene det? Siden heter ''bildekritikk'', ikke ''bildeprat'', ''bildedros'', eller ''bildevisning''.

Det er helt på sin plass med innvendinger av typen Erlend kommer med. Jeg trodde dette var en side for noe mer ambisiøs fotografering enn det vi finner i millioner av norske familiealbum.

Kjetil
Jan Helge H.

Hei folkens
Jeg takker i grunn for alle kommentarer jeg har fått på dette bildet, og er for så vidt enig med alle. ( Kjedelig hva? ). Min mening med bildet er å få fram ''øyeblikket'' som bydde seg. Hvor vidt det er for mange slike bilder på dotten, vil jeg ikke begi meg særlig inn på. Jeg er imidlertid enig i at legger man ut et bilde til kritikk skal man forvente både positiv og negativ kritikk. Negative meninger kan i mange tilfeller være en hjelp til å gjøre det bedre en senere anledning. ;-)

Jan H.
Avsluttet .

KH, ja, det heter ''bildekritikk''. Men dette blir mer ''sjangerkritikk''. Bildet i seg selv er et godt fanget øyeblikksbilde, uavhengig av at det er et koselig familiebilde. Jeg mener at det er e n s m u l e arrogant at man skal gjøre seg for god til ''den slags'' bilder, og se på de som ''et problem''.

...og by the way, dette bildet utgjør ingen standard for norske familiealbum, hadde det vært så vel. Jeg har sett en del av dem, og det er langt i mellom slike fotografier.

Jeg tror faktisk at de som tar seg bryet med å legge ut bilder her, er fotointeresserte og mer eller mindre ambisiøse. Og vi har plass til bilder som dette. Synes jeg da.
Erlend M.

Hei hei hei ep. Hva er det som tilsier at familiebilder o.l. ikke behøver å ha det tekniske og komposisjonsmessige på plass? Vanskeligere? Ja, men det gjelder da i alle sjangere. Det finnes sjangere som pressefoto, sportsfoto og krigsfoto(!), men selv om disse motivene gjerne oppstår på et øyeblikk ser jeg allikevel mange fotografer som klarer å få alle brikkene på plass. Og det burde være noe å stebe etter, og om man i det hele tatt har fotorådets ti lyntips i tankene (http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=115371) når man tar bildet er man et stykke på vei. Og enda høyere burde man legge listen før man går til det skritt å dele bildet med tusenvis av andre som ikke har noe forhold til personene som er avbildet. Og dette er ikke snakk om ''sjangerkritikk'', men noe som kan gjelde for alle sjangre.
Avsluttet .

Hei hei hei Erlend, jeg er enig i mye av det du sier, men det kan bli krampaktig å alltid tenke teknikk, komposisjon, bakgrunn, farge, form etc. Hvor blir det av det spontane da? Selvfølgelig finnes det fotografer som tar øyeblikksbilder som sitter som kram snø, men her handler det også om en porsjon flaks i tillegg til dyktighet. Og antakeligvis går det noen hundre bilder for hvert blinkskudd. Men la nå ikke det være et hinder for folk som ikke tar hundrevis av bilder før de legger ut det ene.

Og det blir vitterligen lagt ut hundrevis av bilder her på foto.no av personer som man ikke har noe forhold til..!
Erlend M.

Du skriver som om du vil misforstå meg ep. Hva i all verden vil disse familiefotografene egentlig ha kommentarer på? At det er en søt unge? At fargene er fine? Man må kunne be folk om å svette litt for å lage et bilde. Sånn. Punktum. Siste ord er herved ditt.
Avsluttet .

Takk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu