Jens Haugen

Jens Haugen

Jens Haugen

Jens Haugen



Årets student, Siw Edvardsen
Juryen sier: ”En modig fotograf som tør å utfordre og blir hedret for det i sine sorthvitbilder. Juryen falt for portrettet ”Leah” hvor fotografen leker seg med en voksen posering på en bra måte. Bildet har et retropreg som fotografen mestrer utmerket. Samtidig viser hun at hun behersker det klassiske motefotografi med stilsikre og sterke komposisjoner.”
Smykk I
Smykk I
Siw Edvardsen

Smykk II
Smykk II
Siw Edvardsen

Smerte
Smerte
Siw Edvardsen

Leah
Leah
Siw Edvardsen


Portrett
Juryen sier: ”Årets portrett er et portrett med sjel. Fotografen har klart å formidle en fantastisk stemning. Dette er et fotografi man kan studere lenge. Uttrykket er utrolig sterkt. Vakkert utført!”
Theia
Theia
Morten Hatlevik


Brudebilde
Juryen sier: ”For et liv, for en glede, for en fest! Dette bildet samler energien og forventningene til dagen i ett øyeblikk. Bildet formidler lykken og stemningen på en troverdig og impulsiv måte. Et flott eksempel på fotografiets egenart; øyeblikket.”
Camillas og Nicos øyeblikk
Camillas og Nicos øyeblikk
Michal Tomaszewicz


Barn
Juryen sier: ”Bildet har et sterkt, mystisk uttrykk. Det direkte tankefulle uttrykket trekker betrakteren inn i bildet. Vakkert utført med nydelige toner og lys. Flott komponert i kvadratet.”
Boy in water
Boy in water
Andre Meling


Familie/gruppe
Juryen sier: ” Et fantastisk portrett av paret i deres omgivelser. Valg av komposisjon, form og farger er særdeles god og vitner om en fotograf som har full kontroll. Den tydelige poseringen står i fin kontrast til det kule paret og de eksotiske omgivelsene er helt rå. Dragen som svever oppe i hjørnet bryter med det statiske og får juryen til å smile. Dette er to særpregede mennesker skildret på en respektfull og fin måte.”
Arild & May
Arild & May
Ingrid Aasen Wærness


Institusjonsfotografenes forenings Årets fotograf
Roderick Ewart

Roderick Ewart