Amerikanske Frank Hallam Day ble tildelt årets Leica Oskar Barnack Award for en serie bilder av bobiler om natten.

Amerikanske Frank Hallam Day tildelt årets Leica Oskar Barnack Award for bildeserien "Alumascapes". Serien er et resultat av en reise gjennom Florida som varte i en måned, der Hallam Day har fotografert bobiler i jungellignende landskaper.

- I sine bilder avbilder Frank fenomenet menneske og hans miljø på en unik måte og gjør bobiler - ultra-moderne, høyteknologiske, luksushjem på hjul - til de sterkt lyssatte og blendene stjernene i bildene sine, uttaler Leica.

Day har holdt flere utstillinger verden over, mottatt flere priser og jobber til daglig som foreleser i foto ved Smithsonian Institution i Washington. Etter å ha utført flere prosjekter om politiske temaer, er det nå temaer rundt forholdet mellom menneske og miljø som opptar han. Han fotograferer primært om natten for å "avsløre en suggestiv og tvetydig side av verden." Det har han også gjort denne gangen.

- Stemningen er dyster og uhyggelig og kommuniserer en følelse av flukt, isolasjon og frykt. Selv om bildene gir inntrykk av å være poserte og kunstige, så er de ikke det. Beboerne av bilene blir aldri sett - de visste ikke engang at fotografen var der, uttaler Leica.

Leica deler ut Oskar Barnack Award hvert år til en profesjonell fotograf og en nykommer. I årets konkurranse ble det sendt inn 2800 bilder fra fotografer i 101 land, med hovedvekt på Tyskland, Kina og USA. Vinneren får Leica-utstyr verdt €10 000 og en pengepremie på €5000. Prisen blir overrakt på Rencontres d'Arles 3.juli.

Se Frank Hallam Days vinnerbilder under. Vinneren av årets nykommer ser du ved å trykke på fanen over.

Mer info på www.leica-oskar-barnack-award.com

Les også:
Leica-pris til Grarup


Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day

Frank Hallam Day