Plasseringer 1-10 + Hederlig omtale
The Road
The Road
Øysten kristiansen
1. plass (12 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Kunstnerisk er dette et veldig spenstig bilde. Det er grafisk, har en flott komposisjon og god symmetri som passer det kvadratiske formatet godt. Som betrakter suges man inn i bildet. Selv om vi ser hva dette er, er det også et bilde hvor bevegelsene stimulerer betrakter til å assosiere. Det kan være en bevegelse nedover, for eksempel en hoppkant som er dekket av et skylag. Eller det kan være en bevegelse oppover, noe som gir assosiasjoner til for eksempel en himmelstige. Prikken over i’en er den lille busken nede i høyre billedkant som gir en veldig fin referanse.

Trouble water
Trouble water
Tove Caroline Ovidia Landberg
2. plass (10 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Fotografen har her våget å ta et utsnitt av en form som kan oppfattes som noe annet enn det det i utgangspunktet er. Kompositorisk er det et godt grep å ikke ta med hele broen, det gir betrakter rom for å fylle ut resten selv. Det er noe drømmende og malerisk i dette bildet som også har veldig flotte toner. Broer er symbolsk, spesielt for en overgang og noe som er i bevegelse. Dette motivet eller temaet er noe vi veldig gjerne skulle sett en serie av, og ikke bare et enkeltbilde.

På sporet......
På sporet......
Kenneth Rivenes
3. plass (9 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Dette er et rent og deilig bilde som viser hvor enkelt noe kan gjøres, men samtidig hvor vanskelig det er å få til. Det er behagelig og meditativt å se på. Gjentakelsene i bildet fungerer veldig godt og er behagelige for øyet. I dette bildet er det også en historie om et dyr som vi ikke ser. Og også om et dyr som kan være et symbol på noe annet. Historieaspektet ved bildet gjør det veldig sterkt. Som nevnt på andre bilder, er dette en ide og et tema som bør jobbes videre med. Lag en serie på dette.

Lundefugl på Rundefjellet
Lundefugl på Rundefjellet
Kristoffer Nærø Ytterland
4. plass (8 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Det som gjør dette til et veldig sterkt bilde er øvre venstre del med lundefuglen som sitter perfekt på kanten av et stup. Miljøet til fuglen kommer veldig godt frem. Bakgrunnen er veldig flott med gjentakelse etter gjentakelse.

If I might never speak, move
If I might never speak, move
Rebecca Ravneberg
5. plass (7 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Dette bildet viser en annen type landskap. Det er urbant, og det er vågalt at fotograf bruker et portrett i landskapet. Dette er noe vi ikke har sett mye av før, og som overrasker oss som betraktere. I bildet er det flere nivåer av kontraster, både når det gjelder tematikk og uttrykk. Bildet er behagelig, men samtidig veldig utfordrende å se på. Linjene i bildet er fabelaktige, binder sammen de forskjellige elementene og bygger godt opp under tematikk.

Skogens konge
Skogens konge
Fredrik Pettersen
6. plass (6 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Curves
Curves
Jorun Larsen
7. plass (5 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Terra Nova
Terra Nova
Elias Bouzid
8. plass (4 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Jotunheimen
Jotunheimen
Terje Angeltveit
9. plass (3 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Kvitøya
Kvitøya
Jørgen Skaug
10. plass (2 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Hardangerjøkullen
Hardangerjøkullen
Knut Saglien
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Anne Lise Flavik sin kommentar til bilde: Dette kan man jo si er et ganske merkelig bilde, men det jeg synes er fantastisk med det, er at det pirrer meg. Jeg blir nysgjerrig og lurer på hva som er i bakgrunnen. Det er rent og pent med fine linjer. Bildet sier kanskje ikke så veldig mye, men for meg gjør det nettopp det. Jeg synes det er modig å ta et slikt bilde. Gjennom årene har jeg sett mye av dette, og av en eller annen grunn så sitter de ofte igjen i meg. Forgrunnen kan kanskje virker forstyrrende på noen, men for meg er det bare et positivt tillegg.

Thorbjørn Sefland
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Tåke, September
Tåke, September
Sindre Rosness
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Heregga
Heregga
Hans Haram
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Utsnitt
Utsnitt
Kristian Westgård
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Christian Houge sin kommentar: Jeg liker at fotografen har vært så modig å ta et bilde av noe som er så ordinært, og trekke det frem som noe spesielt. Stubben er flott rammet inn med annen natur. Jeg kunne godt tenke meg å se en serie med slike ordinære objekter fra naturen.

"treet"
"treet"
Camilla Kopperud Borch
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".

Hildarleikur
Hildarleikur
Kristinn Gudlaugsson
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Christian Houge sin kommentar: Dette bildet har en enkel komposisjon, men med masse dramatikk. Den gamle skuta og hullet i isen minner meg om det utforskende i historien hvor oppdagere, forskere og kunstnere gikk hånd i hånd for å oppdage det siste ukjente. Bildet gir assosiasjoner til Caspar David Friedrich, spesielt i forhold til menneske og natur. Det er med andre ord noe veldig klassisk og historisk ved dette bildet som jeg setter pris på.

En fin nordlyskveld i Grøtfjordvågen i Tromsø.
En fin nordlyskveld i Grøtfjordvågen i Tromsø.
Harald Albrigtsen
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Ole Jørgen Liodden sin kommentar: Det som jeg liker med dette bildet er formasjonene i nordlyset. Det er tre bølger som kommer fra nedre høyre hjørne og som drar seg opp mot venstre i forskjellig grad. Det grønne gjenskinnet i vannet er også veldig flott. Komposisjonsmessig er det flott innrammet med fjell og trær. Det er klassisk og stemningsfullt. I internasjonale konkurranser med "tradisjonelle" juryer kunne dette nådd veldig langt opp.

Stig Jaarvik
Hederlig omtale (1 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Landskap".