Plasseringer 1-10 + Hederlig omtale
Fanget
Fanget
Marteline Nystad
1. plass (12 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Dette bildet fikk høyest score hos samtlige i juryen. Bildet er meget vakkert, med delikat lys som omfavner personen i sengen, og med duse farger. Samtidig vibrerer det en rå sårbarhet gjennom bildet som nesten er kvelende. Sårbarheten forsterkes av måten personen sitter på, at hun har plassert seg i hjørnet av rommet, og at deler av ansiktet er skjult av mørket. Bildet spiller på triste noter, samtidig som vi blir slått av modigheten til fotografen. Vi blir nysgjerrig og vil se mer.

Selvironi på en lysegrønn krakk
Selvironi på en lysegrønn krakk
Jan Olav Bredesen
2. plass (10 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Her tok humoren oss, og samtlige i juryen falt for dette bildet. Det er sjarmerende, morsomt og overraskende. Alt er liksom litt på skjeiva, og det forsterker opplevelsen av det absurde.

Have an Apple
Have an Apple
Christer Bell
3. plass (9 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Dette var også en favoritt. Bildet er nøye komponert, og har mange interesante elementer i seg som gjør at det fanger vår interesse og skaper en debatt.

Selvportrett
Selvportrett
Line Hårklau
4. plass (8 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Dette bildet fikk høy score fra to av jurymedlemmene. Det er et noe klasisk selvportrett, men har elementer i seg som skaper dramatikk som vi liker.

Inn i naturen
Inn i naturen
Eivind Flensborg
5. plass (7 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Det tok litt tid å komme inn i dette bildet, men det er et bilde som vi ikke helt klarte å legge vekk. Det er noe med det, rett og slett. Dermed fortjener det en plass blant de 5 beste.

Du kan ikke hindre sorgens fugler å fly over ditt hode - men du kan hindre dem i å bygge rede i ditt hår
Du kan ikke hindre sorgens fugler å fly over ditt hode - men du kan hindre dem i å bygge rede i ditt hår
Nina C. Krogh
6. plass (6 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Et morsomt selvportrett, hvor vi applauderer styling og fargevalg

The Perfect Dress
The Perfect Dress
Maren Elize Klemp
7. plass (5 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett". Juryen sier: Dette bildet likte vi også. Scenen rundt er flott, men det er noe som skurrer med poseringen til hovedpersonen, som tar oss ut av bildet.

Jan Sæbø
8. plass (4 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett".

Untitled
Untitled
Kine-Michelle Bruniera
9. plass (3 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett".

Off!
Off!
Carsten Wagner
10. plass (2 poeng) i Fotografen 2014 konkurransen. Tema "Selvportrett".