Tom Schandy fikk Pandapris med Afrika bok.

Kong Carl XVI Gustaf av Sverige delte i høst ut WWF-Sveriges utmerkelse Årets Pandabok 2004 for den beste naturskildringen i ord og bilder. Prisen gikk til natur fotografen og forfatteren Tom Schandy, for boken Det vilda Afrika, en praktfull fotobok om kontinentets dyr og natur.
Over de siste 20 årene har naturfotografen og biologen Tom Schandy besøkt Afrika 15 ganger, kun bevæpnet med fotoapparatet sitt. Dyr, natur og mennesker, fra løver, gnu og masaifolket på savannene i Kenya og Tanzania til innlandsdeltaet Okavango i Botswana, brennhete røde sanddyner i Namibia og Madagaskars lemurer, er blitt festet til filmrullen.
Resultatet er å finne i praktboken Det ville Afrika, utgitt på norsk av Norsk Bokforlag og på svensk av forlaget Max Ström.. Tom har satt fokus på mangfoldet i den afrikanske naturen og viser de store mulighetene i dette kontinentet og hva økoturisme kan tilby. Resultatet har blitt en unik samling av bilder.
Det er første gangen at en ikke-svensk fotograf og forfatter får denne utmerkelsen. I juryens begrunnelse heter det: ”Med en unik kombinasjon av sakkunnskap og fortellerglød sammen med en uimotståelig fotokunst, har Tom Schandy lykkes med å skildre det utrolige mangfoldet på det afrikanske kontinentet. Boken ”Det vilda Afrika” tar leseren med på en visuell hyllest til Afrika der savannene, fjellene, skogene, flodene, sjøene, ørkenene, dyrene og plantene kommer så tett innpå att følelsen av nærhet blir total.”
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu