Ny lærebok bok om Bilder

Solid lærer- og billedkompetanse preger teamet som har skrevet en ny bok om komposisjon og bruk av bilder. Elin Fiske Lyngø, Merkantilt institutt, CF-Wesenberg - fotograf og Mai Gythfeldt, reprotekniker og redaktør i GAN Forlag. Interfoto har lagt ved gratisverson av Fotostation på egen CD.
<h4> Av Thor Walter Kristensen</h4>
<h3>'Jeg har fotografert siden jeg var 14 år. Jeg begynte å fotografere fordi jeg ville ta bilder av modelljernbanen jeg hadde bygget inne på mammas kjølerom. Jeg kjøpte et kompaktkamera med tre innstillinger. Bildene ble ikke spesielt bra fordi jeg ikke hadde blits og det var lite lys i rommet.

Da jeg laget modelljernbanen min, brukte jeg mye tid på å få ting til å se realistisk ut. Min lille miniatyrverden måtte dokumenteres, slik at jeg kunne vise bildene til de andre i modelljernbaneklubben som jeg var medlem av. Jeg jobbet en hel sommer og brukte pengene på mitt første speilreflekskamera med et zoom objektiv, blits og stativ.

Jeg kunne ikke fotografere. Men jeg skrev ned hvordan alle eksponeringene var gjort i en liten bok og lærte av mine feil. Dette var faktisk så gøy at jeg glemte at jeg hadde en modelljernbane. Jeg tok bilder av alt jeg kom over i nærmiljøet mitt.

Når jeg ser på disse bildene i dag, ser jeg at de er totalt blottet for komposisjon. Og innholdet er neppe interessant for andre enn meg. Men bildene hjelper meg å huske ting jeg har glemt: Båten som pappa bygget i hagen og som sank i elven, rådyrene som spiste av naboens epletrær, sauene på jordet som holdt meg våken om natten, eller hvordan kameratene mine så ut på den tiden."
</h3>
Slik starter CF Wesenberg sin fortelling om engasjementet som drev ham til å bli profesjonell fotograf. Slik drar han også leseren med i forståelsen av hva som må til for at et bilde skal kommunisere, ha en funksjon.

Hvordan tenker og jobber profesjonelle folk med bilder?

Med heftet følger en CD med 600 av CFs fotografier til fri disposisjon i klasserommet. Denne CD'en og heftets oppgaver i produksjon, bildeanalyse og bildebruk, gir lærere og elever muligheter til å boltre seg i bilder og bildeopplevelser. Med på CDen er også det norskutviklede programmet FotoStation 4.5 i en 30 dagers prøveversjon. Se Interfotos internettsider for en nærmere beskrivelse.

Boka omhandler kommunikasjon, komposisjon, fototeknikk og etterbehandling av digitale bilder. Med boka vil det ligge en CD med det norskproduserte programmet FotoStation og en mengde bilder av fotografen CF Wesenberg som fritt kan brukes i skolesammenheng.

Hver bok vil ha en unik kode som gir en fri lisens på FotoStation (et program som ellers koster ca. 1000 kr).
cf-wesenberg - Forsiden på Bildeboka
Forsiden på Bildeboka
cf-wesenberg
cf-wesenberg - Forsiden på Bildeboka
Forsiden på Bildeboka
cf-wesenberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu