Sony vil gjøre digitalkamera til livsstil

Med serien Cyber-Shot U vil Sony gjøre digitalkamera til en livsstil. Fra pressemeldingen heter det "Sony forventer at det vil fornye personlig digitalfotografering på samme måte som Sony WALKMAN® revolusjonerte personlig lyd på 1970-tallet" - med andre ord, ikke små ambisjoner. Det første kameraet i denne serien er det nye kameraet DSC-U10
Her er pressemeldingen fra Sony:

Cyber-Shot U: Lommelivsstil fra Sony


Nytt digitalkamerakonsept retter seg mot den yngre generasjon med
ultrakompakt, elegant livsstilsmodell som følger brukeren 24 timer i døgnet.

21. august 2002 – Sony Europe lanserer et radikalt nytt konsept innen sin digitale stillkamera-serie, som retter seg mot den yngre generasjon. Det nye kameraet, Cyber-shot U, handler om å gi brukere et digitalkamera som blir en del av livsstilen deres og passer inn i deres aktive og dynamiske liv. Lommekameraet lar dem forevige øyeblikket hvor som helst og når som helst, byr på alle fordeler innen digitalfoto og er morsomt å bruke.


Sony Cyber-shot har blitt en ledende europeisk merkevare blant digitalkameraentusiaster. Cyber-shot U bringer kvaliteten og brukerfordelene til et bredere publikum og tilfører samtidig en stor porsjon moro. Sony forventer at det vil fornye personlig digitalfotografering på samme måte som Sony WALKMAN® revolusjonerte personlig lyd på 1970-tallet. Enten du er på stranden, på klubben eller er ute med venner, utgjør Cyber-shot U et stilfullt og brukervennlig kamera som lagrer dine minner digitalt. Det veier bare 90 gram, og med en størrelse som tilsvarer en mobiltelefon, passer det godt i brystlommen og tar seg godt ut med en håndleddsstropp.


- Cyber-shot U er et konsept som bryter alle nåværende forestillinger om bruk av digitale stillkameraer, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. - En titt på kameraet vekker føleleser, og mange vil nok forelske seg i det. Det er et enkelt konsept basert på stil, kvalitet og brukervennlighet.



Ditt kamera – din stil

Sony DSC-U10 er mye mer enn et digitalkamera – det sier noe om deg som person. Det er et ultrakompakt, elegant livsstilprodukt som er med brukeren 24 timer i døgnet, og tilfører glede i et travelt liv. Det retter seg mot dem som er unge til sinns og setter nok pris på sine minner til å forevige viktige øyeblikk og dele dem med familie og venner. Hvor du enn er, gir det elegante utseendet til det nye kameraet med aluminiumsutførelse en smak av eleganse, sofistikert funksjon og casual stil.



Lev livet og forevige øyeblikket

En rimelig prislapp gjør DSC-U10 tilgjengelig for en rekke unge mennesker, men dette er samtidig et digitalkamera som deler mange egenskaper og funksjoner med langt mer avanserte Sony Cyber-shot-modeller. Det er ingen øvelser i livet, og DSC-U10 har som utgangspunkt å skulle forevige øyeblikket når det inntreffer. Kameraet tar mindre enn et sekund å slå på, og fotograferingen kan ikke være enklere. Det har et bredt spekter automatiske egenskaper, som av/på, fokus, eksponering, ISO-innstillinger, hvitbalanse og en rekke forhåndsvalgte innstillinger.



Sushi kommer til byen

DSC-U10 ble utviklet i Japan, og har fått kallenavnet ‘sushi’. På samme måte som denne japanske maten fungerer, gjør dette kraftige, lille kameraet at brukeren kan prøve ulike ting, da variasjon for mange er krydderet i livet.


Så vel som ultra-rask oppstart og automatisk opptak, byr DSC-U10 på en rekke morsomme tilleggsmuligheter. En av dem er å ta opp en rekke på fem raske bilder, så du kan få med alt som skjer, hele tiden. En annen fasilitet lar deg ta opp en MPEG-film (uten lyd) som lagres på kameraets integrerte Memory Stick. En rekke bildeeffekter og forhåndsinnstillinger lar deg skape det nøyaktig riktige bildet for en hver anledning.


Når du returnerer fra stranden, klubben eller er en fest og laster ned dagens bilder, er dette svært enkelt. Kameraets USB-port muliggjør rask og likefrem overføring av bildene direkte til PC’en. Samtidig gjør medfølgende bildeoverførings- og redigeringssoftware PC’en din om til en arbeidsstasjon for bilder hvor favorittbildene kan lagres trygt, dokumenteres og deles med venner eller familie som vedlegg til e-post.



Storartet lommekamera – storartede bilder

DSC-U10 integrerer noen av Sonys mest avanserte digitale prosesseringsteknologier. Kameraet inkluderer en progressiv scan Super HAD CCD som gir 1.3 Megapixel oppløsning. Kameraet har autofokus med en 10cm Auto Macro. I tillegg gjør en rekke forhåndsinnstillinger at det er enkelt å ta svært gode bilder ved simpelthen å trykke på en knapp – i så godt som alle ulike situasjoner og forhold, og med de fleste subjekter.


I tillegg til en 8MB Memory Stick, er DSC-U10 forsynt med to-nikkel metallhybride oppladbare batterier. Disse kraftige batteriene gir lang driftstid og kan lades om mens du selv lader dine egne “batterier” mens du sover om natten. Auto på/av-funksjonen, som er kombinert med linsedekselet, sikrer at kameraet ikke etterlates på så batteriet tømmes.


DSC-U10 blir tilgjengelig i Europa fra oktober 2002.

Veiledende pris i Norge, inkl mva: DSC-U10: NOK 3000,-
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu