Sony utvider P-serien med nytt digitalkamera

DSC-P7 – Kompakt og lett 3 Megapixel-kamera med nye funksjoner.
Les pressemeldingen fra sony her.
Sony lanserer nykommeren DSC-P7 i den populære P-serien av kompakte digitalkameraer. Den nye modellen ligger i midtre prissjikt, og blir tilgjengelig i Norge fra juli. Den er liten og lett og gir forbedret bildekvalitet og brukervennlighet gjennom en rekke nye funksjoner. Kameraet har mange likhetstrekk med modellen DSC-P71, men er blant annet betydelig lettere og kan ta opp MPEG-filmer med lyd. Totalt sett er DSC-P7 et lite, lett og utmerket verktøy for opptak av bilder og små filmer av høy kvalitet. Disse kan også lagres og behandles på PC’en og vises på TV-skjermen.


DSC-P7 har funksjoner som Super HAD CCD med 3.2 Megapixel oppløsning og 14-bit DXP-teknologi. Det integrerer i tillegg nye cyber-shotfunksjoner lansert tidligere i år, som Clear Luminance NR, Pre-Flash, Multi burst, Multi Point AF, Multi pattern metering, Even brightness pictures, MPEG HQX og Auto Bright monitoring. Resultatet er et elegant digitalkamera som sikrer tydelige og klare bilder under de fleste lysforhold.


Alle disse funksjonene er integrert i en liten, kompakt og lett aluminiumsramme. Som resten av denne kameraserien, gir P7 brukeren mulighet til å gradvis bygge opp et avansert digitalt fotosystem som fungerer sømløst med PC’en. Blant annet for å lage egne bildearkiver og sende bilder og korte filmer med e-post til venner, kolleger eller familie.


- Kameraet er utviklet både for fotoentusiaster og for alle som trenger et lite, lett og elegant kamera som gjør det mulig å ta bilder av høy kvalitet på en enkel og rask måte, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. - DSC-P7 egner seg godt til bruk både hjemme, i arbeidet og på ferie, og vi regner med at den nye modellen vil bidra til ytterligere salgsvekst for den markedsledende kameraserien.


Clear Luminance NR er en funksjon som glatter ut forskjellen mellom ulike nivåer av 'luminance signaler' ved betydelige forskjeller i lysnivå. Pre-flash beregner optimal eksponering basert på informasjon innhentet rett før blitsen. Multi burst er en ny funksjon utviklet for alle som er opptatt av action-bilder. 16 bilder tas og lagres i en JPEG-fil, og kan sees på kameraskjermen ved intervaller på ca 0.8 sekunder, alternativt lastes ned til PC og sees sammen på PC-skjermen.


MPEG Movie HQX er en forbedring av systemet MPEG EX i tidligere modeller, som sørger for utnyttelse av ubrukt plass på minnebrikken for lagring av MPEG-filmer. Systemet tar 16.7 bilder pr sekund i størrelse 320x240 og gir kortfilmer med lyd av høy kvalitet som kan vises på TV-skjermen ved å bruke en tilhørende kabel.


Clear Colour Noise Reduction analyserer fargefrekvensene i bildet for å skape naturlige verdier i områder hvor fargen er ensartet, som himmel, sjø og hud. Advanced low-light capabilities korrigerer lysnivået i perifere områder av linsen, som teoretisk mottar for lite lys. Dette skal forhindre støy i kantområdene av bildet. Slow shutter noise bidrar til å forbedre kvaliteten under dårlige lysforhold.


For etterredigering av filmopptak fås DSC-P7 med Image Mixer redigeringssoftware fra Pixela. Dette kan brukes til å lagre og redigere både bilder, filmer og lyd. Softwaren er enkel å bruke og gir et rikt utvalg av avanserte og morsomme behandlingsfunksjoner.


Kameraet har infoLithum batterisystem med noen viktige fortrinn i forhold til på P-71. Brukeren får nøyaktig informasjon om gjenværende batterikapasitet i antall minutter og hurtigladeren sørger for å lade batteriet på ca 2 timer.


DSC-P7 blir tilgjengelig i Europa fra juli 2002.


Pris inkl. mva: NOK 8000,-

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu