Digitalt SLR-skred og priskrig

Nikon D100 til 26.000 kr. og Canon D60 til 33.000 kr. Det er foreløpig startposisjonene til vårens pris- og leveringskrig mellom Canon og Nikon, de to store innen digitale speilreflekser
Målgruppen er foto- og digitalentusiastene med romslig bankkonto som har ventet på 6-megapixlers speilreflekskameraer i semiproffklassen. De første demoversjoner av D60 er i butikkene, men kameraene har ennå ikke den endelige programvaren og vil ikke bli utlevert kunder før trolig i slutten av mai. Nikons D100 er like om hjørnet, men vil ventelig ikke komme i noen betydige antall til Norge før i juni. Når leveransene tar seg opp vil ventelig sprisene bevege seg nedover.
Canon D60 er en ny generasjon av D30 med bl.a.kraftig forbedret autofokus. D60 har 6,3 megapixler som hentes fra en CMOS-brikke. Fokusfaktoren i forhold til 35 mm-formatet blir 1,6. Nikon D100 er en digital utgave av F80 med en CCD-brikke som gir 6,1 megapixler med fokusfaktor 1,5.
Contax N fra Kyocera med Carls Zeiss optikk, er ventet til Norge i slutten av mai. Det er den første digitale speilrefleks der CCD-brikken måler 24x36 mm, det vil si identisk med 35-mm-formatet. 6,2 megapixler leveres fra disse brikkene. Ifølge bransjefolk venter man nå bare på endelig klargjøring av programvaren. Prisen på dette huset vil ligge rundt 90.00.
Sigmas DS9 med Fovens nye teknologi kommer også trolig i løpet av sommeren. Teknikken leser verdiene for alle grunnfargene (RGB) for hver pixel, noe som gir et mer korrekt bilde enn resultatet av tradisjonelle interpoleringsmetoder. I USA er prisen antydet til 3000 dollar, noe som i Norge tilsier en pris på rundt 40.000 kroner.
 - Nikon D100 kommer til landet snart
Nikon D100 kommer til landet snart
 - Nikon D100 kommer til landet snart
Nikon D100 kommer til landet snart

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu