Her er det nye mørkerommet !

Så her det endelig skjedd: Apple lanserte mandag en helt NY iMAC. En datamaskin som overgår alt i ytelse, design og forenklet utnyttelsesgrad. Du som jobber med bilder vil spesielt like denne nyskapningen. Apple har det med å gjøre livet enkelt for deg som bruker. Nå lanserer de også programmet iPHOTO som følger med alle nye maskiner. Dermed skulle alle dine digitale lagringsproblemer være løst, og norskproduserte Fotostation har fått en reell konkurrent !!!?
Den verdensberømte fotografen Annie Leibowitz er en av frontfigurene i markedføringen av denne nye datamaskinen. Grunnen er enkel - dette er den første datamskinen maskinen som er laget med tanke på at du skal overføre digitale bilder uten problemer. Selve maskinen sitter på en halvkule med påmontert flatskjerm som har bøyelig skjerm (lysbord) som kan snus, vris og vendes i alle retninger.

Apple ved guru Steve Jobs har introdusert til verden en helt nye datamaskin, som havnet på forsiden av Times Magazin samme dag. Vi sier bare; se bildene her. http://www.time.com/time/covers/1101020114/index.html <br>
Her kan du se bilder fra LIVE overføringen i Oslo <br>
http://www.cf.foto.no/hinder/imac/
<p>

<h3>Glem PC helvete</h3>
Om du er av de som liker å knote med ledninger og en PC som ikke tenker slik du gjør, så har Apple gjort deg en tjeneste. Ja, jeg vet at dette høres skrytete ut, men tenk deg følgende:
<p>
Du har ditt digitale kamera fullt av bilder som skal inn på din datamaskin. Jeg skal ikke gå inn på hvordan det gjøres i dag, men med den nye iMACen, det nye operativsystemet OS X og iPHOTO som følger med, trenger du kun å koble kameraet ditt til MACen og RESTEN GÅR AV SEG SELV !
<p>
iPHOTO finner kameraet og spør deg om du vil laste ned bildene. Disse legger seg ned på ditt område på MACen og bildene lastes inn automatisk. Du som bruker Fotostation vet at du må legge bilder ett bestemt sted og lage alias dit bildene ligger om du ikke har organiser maskinen din på en annen måte. Så må du rendre bildene. Med iPHOTO så skjer alt dette i en operasjon.
<br>
<h3>HER KOMMER DET GENIALE:</h3><br>
For hver gang du laster inn bilder marker programmet nedlastningen som en "filmrull", det dukker opp skiller som viser når og hvilke bilder du har tatt. Bildene kan du skalere trinnløst og du har heller ingen begrensninger i antall bilder du ønsker å se, slik du har i Fotostation.

Appels lille nyvinning innen musikk og MP3 er iPOD og programmet iTUNES. Undertegnede har selv anskaffet seg en og ble fakstiksk imponert etter å ha prøvd ut tre andre MP3 programmer. iTUNES og iPHOTO er laget over samme logiske mal. Uansett hvor du har bildene liggende på din maskin så finner programmene bildene og musikken. Du kan deretter sortere disse etter kategorier eller album om du vil.
MP3 spilleren oppdaterer seg automatisk med musikken du har på maskinen din om du vil, det samme gjør iPHOTO med et digitalkamera. Bildebehandlingsprogrammet som ligner svært på Fotostation, men som virker enklere å bruke, viser slideshow med og uten musikk og du kan bestille dine prints direkte over nettet om du bor i statene.
<br>
Jeg sier kun en ting, dette er verdt å sjekke ut.
<p>
Bildene er fra Appels live overføring fra San Fransico til 400 MAC entusiaster i Oslo mandag 7.januar.

<h3>For mer info følg disse linkene:</h3>
http://www.apple.com/no/
http://www.apple.com/no/iphoto/
http://www.time.com/time/covers/1101020114/index.html
http://www.time.com/time/covers/1101020114/cover.html

http://www.macworld.com/

http://www.cf.foto.no/hinder/imac/

Se hvordan photoshopguru Vidar Gulliksen har laget websider med MAC sin software som følger med alle nye MACer
http://homepage.mac.com/vgu/PhotoAlbum1.html



http://www.infografikk.no/
Infografikk tar imot bestillinger på 69137070 (fredrik)
<h3>
Dette er den nye iMacen:
 
- Prosessor: 700/800 Mhz PowerPC G4
- Minne: 128/256 MB (oppgraderbart til 1 GB)
- Lagringsplass: 40/60 GB
- Skjerm: 15" LCD flatskjerm
- 3D-kort: GeForce 2 MX 32 MB
- Nett: Innebygd modem og 100 Mbit Ethernet-uttak, samt antenne for trådløst nettoppkobling
</h3>
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu