Leica og Panasonic i digitalt partnerskap

Leica og Matsushita, som markedsfører produkter under Panasonic-merket, har i dag annonsert et samarbeid om utvikling av nye digitale stillbildekameraer.
I en pressemelding i dag kunngjør Leica og japanske Matsushita at de vil samarbeide enda tettere på det kraftig ekspanderende markedet for digitale stillbildekamera. Selskapene har funnet ut at Leicas kompetanse på optikk og Matsushitas på elektronikk vil være en slagkraftig kombinasjon når de skal ta opp kampen med både Nikon, Canon, Fuji og alle andre som slåss på digital-markedet.

I pressemeldingen fra Leica/Matsushita heter det at de første kameraene vil bli presentert allerede til høsten. Den norske Leica-importøren Farnes AS sier imidlertid at man ikke kan vente nye modeller før på PMA-messen i februar 2002 med levering utover våren.

De nye modellen vil bli markedsført både under Leica og Panasonic-merkene. Pressemeldingen avslører ingen ting om en eventuell Leica digital SLR.
Panasonic og Leica har allerede et samarbeidsprodukt på markedet, en Panasonic DV-camcorder med Leica-optikk. Det er den angivelige suksessen med dette DV-produktet som er årsaken til at Leica og Matsushita vil samarbeide også på stillbildefronten.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu