NRF workshopLiquid Light og Cyanotopi.

Nå er det tid for høstens etterlengtede NRF workshop om Liquid Light og Cyanotopi. Workshopen vil bli avholdt på Vågå helgen 19.-21. Oktober. Her vil du lære alt om Liquid Light og Cyanotopi i samarbeid mellom Norske Reklamefotografer og Åse Hundstad fra Lademoen kunstnerverksteder i Trondheim.

Vi håper dette blir en like stor suksess som vårseminaret, så her er det bare å melde seg på (det er bare 30 plasser på kurset). Foruten masse spennende mørkeromsarbeid , blir det som vanlig KJEMPESOSIALT!!!!! Ta med masse godt humør og kommer til Vågå! Foto:Erik Fuglesth
Seminar manuelle teknikker på Vågå

Reklamefotografene arrangerer den 19-21 0ktober det etterlengtede seminaret om
Liquid Light og Cyanotopi.

Helt side turen til New York har det vært snakket om et seminar av denne typen. Her hjemme har vi nettopp sett den spennende utstillingen til Baldessari med mye Liquid light-bruk.

Med flytende emulsjoner (liquid l.) kan du overføre dine s/h bilder til mange materialer, lerret, klutepapir, tre, tøy, stein, glass mm. Teknikken egner seg godt til viderebehandling med f.eks. maling. Størrelsen på sluttproduktet er nesten ubegrenset.

Cyanotypi er annerledes og en av de eldste fotoprosessene. Emulsjonen blandes, påføres papiret, a´la liquid light, men her kontaktkoperes bildet med et forstørret (stort)negativ. Dette fremkalles enten ved sollys eller UV-lampe og gir bilder med dype vakre blåtoner av bestandig kvalitet.

Begge teknikker egner seg godt til både kommersiell og kunstnerisk virksomhet samtidig som det gir massevis av nye impulser til bilder/neg du allerede har liggende.
Til å lede workshoppen har vi fått tak i Åse Hundstad fra Lademoen Kuntnerverksteder i Trondheim som har holdt mange kurs i disse og andre manuelle/alternative teknikker
Vi har booket Vågå med sine utmerkede fasiliteter til base for seminaret. Det du trenger å ta med deg er et eller flere store negativer til Cyanotopi (max str. 13x18 cm) samt neg. i 135mm til liquid light samt arbeidsklær
Har du spesielle ting du vil overføre bilder på, ta det med.
(mao., ingen kameraer, lamper, bits or bytes, en slags back to the future)

Prisen på kurset inkluderer et komplett Cyanotopisett som du tar med deg samt det du trenger av Liquid Light på til workshoppen.

Program:

Torsdag 19.10: ankomst Vågå Hotell på egen måte og tid.Vi samler troppene på kvelden går i gjenom det praktiske. (rom-orden, tannpuss mm. Obs! Det er forbudt og bruke liquid light til leselys på rommet)

Fredag: Teori og demonstrasjon av Liquid light. Informasjon om toning, håndkolorering og kombinasjonsteknikker. Materialforbehandling. Deretter ; prøving og eksperimentering.(jada, det blir mat også!)

Lørdag: Vi gjennomgår resultatene fra fredag med kursleder.Deretter går vi igang med teori og demonstrasjon av Cyanotypi. Vi prøver så selv og jobber utover. Til slutt en oppsummering Det blir delt ut lesbart materiale om begge teknikker til alle.

Søndag: Vi samles til aerobic etter fellesjoggen kl. 07.30(frivillig) Dagen forøvrig er satt av til eksperimentering og egenjobbing.Vi følger ikke noe spesifikt program. Hjemreise etter eget ønske.(alle må dra !)

Påmelding:

All påmelding skjer til Wenche på Fotografiens Hus enten på mail : fotografienshus@online.no eller tlf:22 33 21 15

Påmelding innen 10.10.00

Pris for hele workshopen inkl. full pensjon, rene håndklær, alle relevante materialer samt Cyanotopisett til odel og eie koster kr: 2.900,- Reise til og fra ordner du selv. Kun forhåndsbetaling gjelder.

Hvis det er ledige plasser etter 10.10 fristilles disse til andre profer.
Prisen er da kr: 3.900,-



Med vennlig hilsen

Aktiviteskomiten NRF

Foto:Erik Fuglesth
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu