Mobiltelefon med digitalkamera.

En ny epoke innen digital kamerateknologi er under utvikling. Idéen om å bygge en mobiltelefon inn i et digitalt kamera er ikke ny - den lanserte Ricoh for over to år siden. Samsung blir imidlertid først med et slikt produkt.
Samsung hevder at det er koreansk teknologi som står bak den unike kamerafonen. SCH-V200 er utstyrt med en 1,5" LCD-skjerm og kan ta bilder med 350.000 punkters oppløsning. Nedlasting av bilder via Internett er imidlertid fortsatt en Ricoh-drøm.
Kamerafonen kan lagre 20 bilder i vanlig kvalitet (Regular) eller 26 i økonomikvalitet (Conserve). Med makrofunksjonen (Text) er det mulig å ta detaljrike næropptak av tekst. Kamerafonen inkluderer programvare for nedlasting av bildene, samt enkel redigering.
Tanken bak kamerafonen er muligheten til å registrere bilder av ting som skjer vi hverdagen, f.eks. et trafikkuhell. Det er større sjanse for at du har mobiltelefon med deg enn et kamera, mener Samsung, som tror kamerafonen i første rekke vil få størst aksept hos yngre mennesker.
For å ta bilder, trykker brukeren på Camera-knappen på siden av kamerafonen.
Objektivet er plassert øverst på baksiden og motivet kan sees på LCD-skjermen.
Utløseren befinner seg rett under LCD-skjermen, som er av TFT-typen.
Med batterier av høy kapasitet, kan du snakke uavbrutt i 170 minutter med SCH-V200, mens standby-tiden er hele 180 timer, dvs 7,5 døgn. Under fotografering vil batteriet vare 200 minutter. Kamerafonen er 119 mm x 47 mm x 23,5 mm stor og har telefonregister innebygd, vibrasjonsvarsling og personlig sperre. Et skår i gleden er at kamerafonen kun blir solgt i Korea i første omgang, tilpaset det koreanske CDMA mobilnettet. Den blir lansert i juni og kan fås i sølv eller kaki farge. Camera Phone er den femte mobiltelefonen fra Samsung med multi-funksjoner. De første var Internet Phone, MP3 Phone, Watch Phone og TV Phone.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu