RYKTER OM MVC-CD1000 BARE EN BLØFF?

Forleden registrerte http://www.digit.no en melding fra TWICE.COM om et nytt digitalt kamera fra Sony i Mavica-serien, kalt MVC-CD1000. I følge ryktene skulle kameraet bruke innspillbare 156 MB mini-CD-R for lagring.
Nyheten ble raskt fjernet fra siden. Hvorfor?
Meldingen på TWICE.COM ble også gjengitt av andre nettsteder for digital imaging, men skepsis og manglende bekreftelse fra Sony førte etterhvert til at meldingene forsvant like fort som de hadde oppstått. Dette er essensen fra den opprinnelige meldingen:
Sony vil løfte den diskett-baserte Mavica-serien av digitale kameraer til neste teknologiske nivå i løpet av sommeren. Da kommer et kamera som bruker CD-R for lagring av bildene.

Mavica MVC-CD1000 er ventet på markedet i august, og vil få en pris på rundt 1.300 US dollar. Det nye kameraet er basert på Mavica MVC-FD95 med et drivverk for mini-CD-R i stedet for normal 1,44MB floppy. Platene er 3,5" store og vil romme inntil 156MB. "Oppløsningen i digitale kameraer har økt så mye i det siste at floppy-disketten ikke lenger er tilstrekkelig," sier Jay Sato, Sonys visepresident for digitale kameraer og tjenester.

Kostnad var den primære bakgrunn for at Sony valgte å utvikle et CD-R drivverk i stedet for flash-minne, fortalte Sato videre. Selv om CD-R kun er innspillbar én gang, tror Sony at prisen pr. plate, ca. 4 dollar, er lav nok til at konsumentene ikke vil savne muligheten til flere gangers lagring på samme medium.

Kameraet er utstyrt med en 2,1 megapixle CCD og hver mini-CD-R diskett vil romme rundt 160 slike bilder og platene kan avspilles i enhver CD-ROM stasjon.

Sato fortalte at Sony har løst problemet med strømforbruket, som hittil har stoppet utviklingen av optiske lagringsmedia i digitale kameraer. Den nye Mavica kan ta omkring 1.100 bilder på hver opplading, og hvert bilde vil brennes på CD-en i løpet av ca. tre sekunder. Kameraet vil også ha innebygd minne, men det vil kun fungere som et bufferminne.
Foruten stillbilder, vil kameraet også kunne ta videosekvenser i lav oppløsning og det vil ha flere finesser lik de vi finner i vanlige videokameraer, slik som bildestabilisator. Kameraet får både helautomatiske og manuelle opptaksfunksjoner.

Meldingen ble raskt fjernet fra nettsidene og det spørs om ikke Mr. Sato blir kalt inn på teppet hos arbeidsgiveren for lekkasjen - eller er det kanskje en bevisst lekkasje fra Sony for å analysere responsen fra fagmiljøet? Tiden vil vise om MVC-CD1000 er en idé, et konsept eller en reell modell for Photokina-messen i september.

Kai Thon
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu