Canon D30 FOR den Proffe ?

Henning Jensen fotograf i Se og Hør har vært bruker av DCS 560 daglig et år. Om den nye EOS D30 som han ser på under lden Norske lanseringen i begynnelsen av juni, sier han:
Umiddelbart så ligger den godt i hånd, den er lett. Virker brukervennlig og til pressebruk er det en fordel å kunne ta bilder i serie før download. Dessuten har den et større ISO omfang en det kamera jeg bruker i dag. Prisen er ubetinget positiv , sier Henning med en DCS 560 til kr 159 000,- hengende over skulderen. Ca 40000,- må du ut med for en D30


EOS D30 er verdens minste proffe digitale kamera med en oppløsning på 3,1 milioner pixler. Er du bruker av et EOS kamera, er D30 100% kompatibelt med alle objektiver som passer til Canons EOS serie.
Brennvidden er på 1,6. Det betyr at du må gange objektivet brennvidde med 1,6 for å få riktig brennvidde i forhold til bildebrikken som sitter i EOS D30..

CompatFlash som lagringsmedium er standard. Huset har plass til 2 brikker . Konkurrenten som det er naturlig å sammenligne seg med; Nikon D1, har plass til ett kort.

ISO valger er det samme som hos Nikon D1. Du kan velge 200-400-800 og1600 ISO. Det som gjenstår er å se hvordan filene ser ut når du presser oppløsningen maksimalt.
Det som kan være en stor fordel med D30, er at huset rommer 2 (!) videobatterier. Disse har en brukstid på 300 eksponeringer pr batteri og ladetiden er 90 minutter.


D30 skiller seg fra Nikon D1 på et viktig punkt. Huset leveres med USB port og ikke Fire Wire som hos D1 Du kan jobbe direkte fra en PC/MAC via USB tilkoblingen.
- D30 er god for 3,5 bilder pr sekund og har en buffer som klarer 30 bilder, før kamera låses og må save ned til kortet, hevder Gunnar Strøm fra Canon.

Canon har lovet oss å teste D30 så fort hovedkontoret i Japan frigir bruk av filene fra kameraet. De modellene vi ble presentert var alle plombert. Venter man på Photokina i september …?

Det som er synd ved slike lanseringer er at nyhetene ikke kan fås i butikken umiddelbart EOS D30 er leveringsklart i September.

FØLG LINKEN NEDENFOR FOR Å SE PÅ ALLE TEKNISKE SPESIFIKASJONER
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu