Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

How to swallow a meteorite

Hadde en meteoritt truffet kjøkkenbordet, ville det vært en katastrofe.
Sannsynligvis vil kjøkkenet aldri bli det samme, og tanken på at nye meteoritter skal innta kjøkkenet blir en reell mulighet. Å svelge en meteoritt er å svelge det ubegripelige.



Fredag 1. september Klokken 19.00 inviterer Galleri Fimbul til utstillingsåpning
Thora Dolven Balke med Fotografier / installasjon / lydverk


Thora Dolven Balke (f. 1982) med bakgrunn fra blant annet Fata Morgana fotografiske billedkunstskole (København) og Statens Kunstakademi (Bergen/Oslo, BA 2006, Oslo), presenterer sin første separatutstilling; How to swallow a meteorite. Dolven Balke bor og arbeider i Oslo, hvor hun primært konsentrerer sitt kunstnerskap omkring fotografi, installasjon, film og lydbasert kunst. De senere årene har hun deltatt ved en rekke utstillinger, og i november 2006 er hun Nord-norsk kunstnersenters inviterte kunstner til Mørke Nu festivalen i Bodø.

How to swallow a meteorite, som vises i Galleri Fimbul 1. – 24. september 2006, består av en installasjon med nesten 100 innrammede polaroider og ett lydverk. Ved å benytte polaroid understreker Thora Dolven Balke fotografiets ufravikelige natur som dokument av et øyeblikk. Det vakre i et øyeblikk går hånd i hånd med dets uangripelige forgjengelighet, og polaroidet, i kraft av å være et unikum, tydeliggjør denne vissheten.

Med fotografier av hverdagslige og gjenkjennelige scener forteller Dolven Balke om virkeligheten, om enn noe forskjøvet. Tryggheten i det dagligdagse ligger tett opptil det ubegripelige som bestandig kan skje og på et tiendelssekund forandre alt.


Vennligst kontakt galleriet for ytterligere informasjon.

Velkommen!




Galleri Fimbul
Rådhusgaten 28
(inngang fra Nedre Slottsgate)
0151 Oslo
Tlf: +47 926 13 169
post@gallerifimbul.no
www.gallerifimbul.no

 -
Thora Dolven Balke - Poolside
Poolside
Thora Dolven Balke
Polaroid 10,5x6,5 cm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu