Høstutstillingen igjen

Nok engang er det debatt rundt enkelte bilder på Høsutstillingen. Denne gang rundt et bilde fra Miss Norway-konkurransen.
Årets høstutstilling skaper igjen debatt. Denne gangen er det <B>Missegeneral Geir Killingland </B> som hevder at Andrea Gjestvangs to fotografier – det ene der missegeneralen selv fremtrer – ikke er tillatt vist i en slik eller annen sammenheng.

Hans modeller kan nemlig framtre som underernærte sex-objekter i gitte vinkler og lyssetting, mens missekonkurransens formål handler om holdningsskapning og anti-røykkampanje, skriver Killingland på Norwegisn Model's hjemmeside. Når bildene vises under temaet ”sex og kroppsfiksering” blir det helt feil sier Killingland videre til aftenposten.no og krever bildene fjernet.

Fotokunstner <B>Andrea Gjestvang</B> hevder på sin side at hun ikke hadde til hensikt å henge ut noen, at hovedobjektene i bildene har gitt tillatelse til publikasjon og slik det ser ut må missegeneralen ha visst at fotografen var til stede. Det blir da et spørsmål om vinkling og kontekst og ikke tillatelse til publikasjon rent prinsipielt. Slik kan det i hvert fall se ut når bildene benyttes på Norwegian Models egen hjemside i en annen kontekst, nemlig å bortforklare bildenes øvrige fremstilling.

<B>Magnus Skrede</B>


http://www.missnorway.no/missnorway/default.asp?chaid=2&cid=104
Andrea Gjestvang - Miss Norway | 2005
Miss Norway | 2005
Andrea Gjestvang

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu