Ny fotoskole med høye ambisjoner

Bilder Nordic School of Photography er etablert av Norges nest største tilbyder av privat utdanning for å rendyrke fotostudier i en egen skole. Skolen bygger videre på Utdanningshusets vellykkede satsing på fotostudier og tilbyr både korte og lengre utdanningsløp. Fotograf, et toårig utdanningsløp i fototeknikk, kommunikasjonslære og yrkesutøvelse er skolens mest komplette tilbud.
Den digitale revolusjonen som startet på slutten av 80-tallet endret fotografens hverdag radikalt. Skolen har tatt konsekvensen av dette og tilbyr et nytt fokus i utdanning av fotografer.

Kameraer og skrivere med høy kvalitet er i dag tilgjengelige for alle. Det samme gjelder intuitive bildebehandlingsprogrammer. På mange måter kan en derfor hevde at fotografens eksklusive tilgang til gode bilder er betydelig svekket. Skolen mener derfor at det er fotografens evne til å kommunisere gjennom bilder som må være bransjens nye ansikt utad i markedet. Fotografen må i større grad lære seg å tenke i budskap og ikke bare i bilder.

Det er ingen tvil om at den norske fotobransjen tilbyr og leverer produkter av høy fotografisk kvalitet. Denne kunnskapen vil skolen ta vare på i utdanningsløpet. Men skolen mener også det er viktig å gi studentene kunnskap som gjør det mulig å søke nye muligheter i et endret marked. Et sterkt fokus på utøvelsen av yrket står derfor sentralt i skolens utdanningsløp.

I snart to år har en bredt sammensatt arbeidsgruppe forberedt lanseringen av tilbudet Fotograf, et toårig utdanningsløp i fototeknikk, kommunikasjonslære og yrkesutøvelse. Én problemstilling har vært overordnet for dette arbeidet: hva slags kunnskap trengs for å lykkes som profesjonell fotograf i dagens marked?

Skolen mener at den beste måten en kan sikre studentenes fremtidige muligheter er å bygge kunnskap og erfaring langs tre dimensjoner. Disse representerer skolens fokus i utdanningsløpet:

I. Fototeknikk
Solid kunnskap om fotografens arbeidsverktøy, og evnen til å kunne bruke disse på en effektiv og riktig måte tilpasset ulike typer oppdrag, er en forutsetning for å lykkes som profesjonell fotograf.

II. Kommunikasjonslære
En dyktig fotograf må være i stand til å formidle budskap visuelt gjennom fotografiet, forstå kundens intensjon med oppdraget og kjenne til hvordan man når ulike målgrupper. Fotografen må også ha kunnskap om hvordan bildet brukes i ulike sammenhenger og hvilken betydning dette har for gjennomføringen av ulike typer oppdrag.

III. Yrkesutøvelse
En profesjonell fotograf må være i stand til å anvende den fotografiske kunnskapen (les: verktøy- og kommunikasjonslære) til å utvikle, gjennomføre og selge inn egne ideer og prosjekter overfor potensielle kunder. Man må vise forståelse for ulike kunder og kundegruppers bildebruk, kunne anvende denne kunnskapen til å utvikle salgbare produkter og være i stand til å kommunisere dette effektivt i markedet.

På skolen vil studentene treffe Norges kanskje sterkeste sammensetning av profesjonelle fotografer i undervisningen. Studentene vil også møte erfarne lærerkrefter innen kommunikasjonslære, forretningsdrift, innovasjon og prosjektstyring. Fotografene som vil undervise på skolen er Isidor Åstrøm, Bård Ek, Terje Bringedal, Hans Olav Forsang, Pia Sønstrød, Arild Sønstrød, Bjørn Opsahl, Ragne Sigmond, Robert Sannes, Carll Goodpasture, Arild Bergseth og Hans Otto Nesbø m.fl.

Skolens ambisjon er å gi det beste utdanningstilbudet i Norge for fotografer. Med et nytt fokus i fotografutdanningen, profesjonelle fotografer som lærerkrefter, velutstyrte lokaler og et skolemiljø preget av åpenhet og tillit, så er forholdene godt tilrettelagt for å nå målsetningen.

Skolen er etablert av Anthon B Nilsen Utdanning (ABNU). ABNU er en av Skandinavias største leverandører av privat utdanning og kursvirksomhet. Konsernet eier og driver Utdanningshuset, Westerdals School of Communication, Bjørknes, Treider, Nordisk Institutt for Scene og Studio og Berghs School of Communication (Stockholm) m.fl.

Dersom du vil vite mer om skolens tilbud se www.bildernordic.no
Anne Romslo -
Anne Romslo
Yoo Jung Sun -
Yoo Jung Sun

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu