Akt abstrakt

Kunstfotograf Reidulv Lyngstad er en velkjent, dyktig og merittert aktfotograf med flere priser og medaljer. I hele juli måned har han stilt ut 15 av sine aktbilder i kaffebaren Dromedar i Nordre gate midt i Trondheim sentrum med utstillingen ”Akt abstrakt”.
Jeg avla Kaffebaren Dromedar et besøk en torsdag ettermiddag i slutten av juli. Fellesferien og det gode sommerværet gjenspeiler seg på besøkstallet, køen ved kassen var lang og ledige sitteplasser var få ved inngangspartiet. De 15 aktbildene er delt i to hovedgrupper, seks bilder dekker den ene veggen umiddelbart ved inngangen, mens de resterede av bildene er i en annen del av rommet lengre inne i lokalet.

En os av kaffeduft møtte meg med det samme døren åpnes og jeg steg inn, det er liten tvil om at dette er en bar med kaffe i sentrum. Kaffebaren ble etablert i mars 1997 med et ønske om å skape en oase i Trondheim med byens beste kaffe. Om det ønsket er blitt oppfylt kan være opp til en hver å bedømme, men det er ingen tvil om at baren er populær blant byens mange kaffetørste innbyggere.

Kvinnekropp
Bildene i kunstserien ”Akt abstrakt” har fokus på kvinnekroppen i interessante miljø og forskjellige posisjoner, Reidulv Lyngstad har lagt vekt på kunstnerisk form, linjer, utsnitt og komposisjon i sine bilder hvor han har fått frem både landskap og kroppslig uttrykk på en mer eller mindre abstrakt måte i samtlige bilder. Et bilde som fremhever seg i kaffebarens første del er ”Flammedans”, fotografens bruk av lys og skygge er vesentlig og sammen med kvinnekroppens former diagonalt i bildet får Reidulv Lyngstad frem det estetiske på en meget kunstnerisk måte.

I delen lenger inn i lokalet er veggene mer dromedar-farget og gir en bedre stemning rent emosjonelt. Kontrasten mellom de relative mørke veggene og de lyse bildene er som oftest stor, noe som gjør at man legger merke til kunstbildene i større grad. Et unntak er bildet ”Kroppslig landskap” som henger i et hjørne for seg selv. Likevel glir bildet inn i veggen på en passende måte med form og komposisjon, mens lyset fra taket skaper en harmoni med farge, lys og skygge.

Alle bildene har vært til salgs i hele juli måned, siste anledning til å se de kunstneriske bildene sammen med en kaffekopp og et kakestykke i et harmonisk og avslappende miljø er kommende tirsdag. Prisene ligger mellom 1 900,- og 2 500,- pr. bilde.

Merittert fotograf
Reidulv Lyngstad er til daglig hovedlærer i foto på Sund folkehøgskole på Inderøy i Nord- Trøndelag. Han er en mangeårig fotograf som startet som deltidsfotograf så langt tilbake som 1986. Han er en erfaren kursholder i fotografering og mørkerom og utdannet lærer. Reidulv har fått to gullmedaljer og en sølvmedalje fra NSFF (Norsk Selskap For Fotografi), sølvmedalje fra en internasjonal konkurranse i USA, medalje for beste eksperimentelle bilde, samt en rekke bilder i andre internasjonale konkurranser. Han har fått støtte fra Norsk Kulturråd og har også hatt flere andre utstillinger i egen regi.

Thomas Karlsen, Trondheim i slutten av juli
Thomas Karlsen - Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Reidulv Lyngstads utstilling på Kaffebaren Dromedar
Thomas Karlsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu