Lars Tunbjørk i Moderna Museet, Stocholm

Stockholm/foto.no: Med sterk dokumentarisk realisme fanger den svenske fotografen Lars Tunbjørk sin samtid. Nå har han sin første større utstilling på Moderna Museet i Stockholm med bl.a. sitt siste prosjekt: bildeserien Vinter, fra 2004 til 2007.
I fotografier av pizzarestauranter, husfasader, eksteriør og interiør, får vi et blikk inn i den mørke årstid både i fysisk forstand og mer som ”en mental tilstand”, som Tunbjørk selv uttrykker det. Her er også bilder fra serien Hjem.

Lars Tunbjørk, født i 1956 i Borås, er en av Sveriges internasjonalt mest kjente fotografer. Han startet som pressefotograf i Borås Tidningen på begynnelsen av 1970-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd som kunstner med bildeserien ”Landet utom sig”. Det er bilder fra Sverige, en skildring av ”folkhemmets” siste dødsrykninger.

Tunbjørk bor og arbeider i Stockholm. Han har gitt ut til sammen åtte bøker, og er representert i mange samlinger, blant annet på The Museum of Modern Art i New York.

Tunbjørks bilder er i god dokumentar-realistisk stil, og han har sine forbilder i blant andre fotografer som Lee Friedlander, William Egglestone og Diane Arbus. Her på berget er det fristende å dra det fotografiske slektskapet over til Rune Johansen (se egen artikkel på foto.no)

Utstillingen varer fra 1. september til 9. desember 2007. Skal du til Stockholm er Lars Tunbjørks bilder på Moderna Museet et ”must”.

Fakta:
Moderna Museet ligger på Skeppsholmen, mellom Gamla Stan og Vasamuseet, en liten halvtimes spasertur fra Sergels Torg. Billettpris 80 SEK for voksen. Museets restaurant anbefales også. Et lite steinkast unna ligger forøvrig også Fotografins Hus.

Mer om Moderna Museet og Tunbjørks utstilling: http://www.modernamuseet.se/v4/templates/template3.asp?id=3529

Se også mer om Lars Tunbjørk på:
http://www.hasselbladcenter.se/index.asp?menu_id=90&s...ge_id=1644
Lars Tunbjørk -
Lars Tunbjørk
 - Lars Tunbjørk
Lars Tunbjørk

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu