Galleri Trafo i Asker: Roger Ballen

Galleri Trafo i Asker viser fotografier av Roger Ballen, og denne helgen er siste sjanse til å få se denne utstillingen
Roger Ballen er en velrenommert prisvinnende fotograf altfor lite kjent i Norge. Få har fått med seg at han stiller ut på galleri Trafo i Asker, deriblant undertegnende. Se på denne lille saken med litt info om Ballen som et dytt i retning Asker denne helgen.

Roger Ballen er født i New York (1950), men har tilbragt hele 30 år av sitt liv i Johannesburg i Sør Afrika. Etter å ha vokst opp med en mor som jobbet som billed redaktør, var han godt kjent med fotograf miljøet i New York, men selv tok han sin utdannelse innen geologi. Etter endt studie etablerte han seg i 1982 som geolog i Johannesburg. Hans mange fagrelaterte reiser i Afrika, brakte han til utforliggende regioner av landet hvor han møtte på mange spesielle menneskeskjebner. Han startet først med å portrettere de rent dokumentarisk, men etterhvert tok et mere fiksjonellt grep over. Fotografiene hans viser hvite isolerte bønder og bygdefolk, merket av historien, akkurat i den tiden de begynte å miste privillegiene apartheid bragte dem.

Bildene er sterke, på en realistisk og ubehagelig måte. Ballen har med sine fotografier klart å dokumentere et område i en spesiell tid vi ellers ikke har mange vitnesbyrd fra.

Ballen er representert i flere store museer og samlinger som Museum of Modern Art i New York, Los Angeles County Museum of Art, Victoria & Albert Museum i London og Pompidou-senteret i Paris. Han har utgitt flere prisbelønte fotobøker som Boyhood, Dorps: Small Towns of South Africa og Outland.

Galleriet Christian Dam er det eneste galleriet i hele Skandinavia som representerer Ballen. Så det er bare å hive seg på toget, og nyte den fine fargerike høstutsikten på veien for så å ta de få skrittene fra stasjonen til Galleri Trafo i Asker. Forøvrig et stort utrolig flott galleri, verdt turen i seg selv.
Galleriet ligger rett ved siden av togstasjonen på venstre side, om man kommer fra Oslo.

Åpningstider:
Tir - fre: 11:00 - 17:00/ Tor: 11.00 - 18.00/ Lør: 11:00 - 16:00/ Søn: 11:00 - 16:00/ mandag stengt

http://www.rogerballen.com/

http://galleritrafo.no/

Iselin Linstad Hauge











Roger Ballen - Fra: New project
Fra: New project
Roger Ballen
Iselin Linstad Hauge -
Iselin Linstad Hauge
Roger Ballen - Fra: New project
Fra: New project
Roger Ballen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu