Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fantasies and distant tales of the removed

Ulla Schildt er Interfotos debutantutstiller nr. 11. Vernissasjen er 23/01-08 kl. 17-19.
Ulla Schildt er opprinnelig fra Finland men er i dag bosatt i Oslo. I 2006 fullførte hun Bachelor i Foto ved Dublin Institute of Technology, Irland. Et stadig tilbakevendende tema i hennes arbeid er natur. Hun er spesielt interessert i kunstige imitasjoner av natur, og menneskers behov for å flykte fra det moderne, teknisk avanserte og travle liv, til en mer romantisk, naturnær, arkaisk tidsalder. Hennes bildeserie “Fantasies and Distant Tales of the Removed" begynte som et studie av botaniske hager i Irland i 2006, og bevegde seg etter hvert videre til zoologiske hager og naturhistoriske museer. I Schildts bilder kan man se disse stedene som monumenter av en fortid, og påminnelser om en kolonialistisk tenkemåte. Det perfekte systemet og den orden man finner i museer og zoologiske hager er menneskeskapt og noe som ikke kunne eksistert i virkeligheten. Bildene kan også tolkes som en bekymring for naturen: Hvis vi fortsetter å øke vår bruk av naturressurser, vil vi stå igjen med kunstige imitasjoner, dyr tatt ut av sine naturlige omgivelser og skjelett arkivert bak glass.

På den andre siden reflekterer bildeserien menneskets nysgjerrighet og behov for å forstå og være en del av naturen. I bildene står barna alene, bevegelseløse, der de konsentrert studerer og undrer seg over dyrene. Bildene uten mennesker er stille og ensomme, og de illustrerer den individuelle erfaringen for betrakteren. Det panoramiske formatet blir brukt for å gi en opplevelse av størrelse til stedene. På denne måten fremstår menneskene som små og sårbare i forhold til sine omgivelser.

Bildeserien inneholder også bilder av dioramaer fra Oslo Naturhistorisk museum. I disse bildene ser vi et utvalg av dyr, et slags kunstig skapt Eden som er så dyktig laget at det kan sies å være
kunst på sine egne premisser.

Debutantutstillingen
Det begynte med lidenskap for fotografi og Oslos flotteste vegger. Interfoto ønsket å støtte nye talenter framfor å spre milde gaver til ekspedisjoner og boklanseringer.
Bølgen&Mois kunstmiljø på Høvikodden skulle prege nysatsingen på Briskeby. Resultatet ble Interfotos Debutantutstilling som siden den første utstillingen i 2004 har bekledd veggene i den gamle trafostasjonen med 11 fotografer.
Et prosjekt som opprinnelig var en morsom ide er blitt en naturlig del av Interfotos og Bølgens&Mois kanal for å spre fotografiske gleder i et miljø der målet er å dele gode opplevelser.
Restauranten på Briskeby er et av Norges mest besøkte steder, med over 100.000 gjester hvert år. Det finnes få steder der fotografier vises så mye oppmerksomhet, og Interfotos Debutantutstilling er også blitt et sted der fotografier omsettes.

Den 11. debutanten er Ulla Schildt med utstillingen: "Fantasies and distant tales of
the removed".

Ulla Schildt -
Ulla Schildt
Ulla Schildt -
Ulla Schildt

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu