Erotiske bilder av Hanne Tharaldsen

Lørdag 29. mars åpnet Hanne Tharaldsen sin utstilling med erotiske bilder i Galleri Gulden Kunstverk på Steinberg utenfor Hokksund i Buskerud.
Ordet fotografi er ikke helt dekkende for disse bildene da det er en kombinasjon av foto og maleri. Dette er malerier med fotografi som sentralt element.
43 bilder henger på utstillingen med stort og smått. Fotografiene er tatt i slutten av 2006, og arbeidene ble ferdig i løpet av 2007 og noe i 2008. Hanne Tharaldsen er selv modell på mange av bildene.

Interessant teknikk
Kan du si litt om hvordan du arbeider?
- Bildene blir først behandlet i Photoshop, og deretter kjørt ut på fotopapir. Det blir ikke kjørt direkte ut på lerret. Det synes jeg ikke er godt nok. Derfor kjøres bildene ut på fotokunstpapir. Deretter limer jeg dette på lerretet. Hvis du skal kjøre det ut på lerret blir det bomullslerret, og som maler synes jeg ikke det er bra nok. Det må være linlerret, så man vet at dette holder og ikke slår seg osv.

Hva bruker du når du maler på dette?
- Det er malt med akryl og blekk. Jeg bruker shell-lakk, tyktflytende blekk. Det oppstår en kjemisk prosess når akrylmaling og blekk møtes. Det er det jeg forsker i og det er spennende. Det er dyre materialer, men der er vert det.

Jeg la også merke til at du har brukt det samme fotografiet som bakgrunn på et par bilder.
- Ja det stemmer det er noe jeg gjør, jeg tillater meg det. Særlig hvis det er forskjellige varianter. Hvis jeg bruker samme bildet i flere malerier så lager jeg forskjellige varianter i Photoshop, litt ulike fargetoner ol. Jeg gjør ikke noe manipulering i Photoshop, bare vanlig korrigering. Jeg kjører ut bildene selv på profesjonelt utstyr. Jeg er veldig opptatt av at alt skal være av beste kvalitet, både papir, blekk og materialer. Det er viktig.

Variert bakgrunn
Du startet egentlig som fotograf?
- Ja, jeg har jobbet som fotograf i 17 år, snart 18. Jeg har jobbet i lokalavis, jeg har jobbet som pressefotograf, jeg har jobbet i stort sett alle damebladene her i landet, magasiner og mange år i reklamebransjen. Store reklamekampanjer ol. Det jeg ikke har gjort så mye av er portretter, brudefoto ol. Alt det kommersielle har jeg vert innom. Så ble det mere kunst etter hvert.

Du har malt ved siden av hele tiden, begynte det som en hobby?
- Det var i starten en hobby, men så ble det litt mere seriøst og jeg begynte å gå i lære hos en bildekunstner. Jeg jobbet da som fotokunstner mens jeg utdannet meg til maler på si. Den gang var fotografering og maling helt adskilt. Og så var det på et eller annet tidspunkt at jeg mere eller mindre tilfeldig tenkte at jeg kunne slå dette sammen.

Hanne avslutter med å si at på fredag 4. april åpner hun også en utstilling i Molde.
Det er også her noen av de erotiske, men bildene her er litt mere mollstemt, dempet og melankolsk.

Utstillingen på Galleri Gulden kunstverk kan sees frem til 20. april.

_______________________________________

Galleri Gulden kunstverk:
http://www.guldenkunstverk.no/

Hanne Tharaldsen:
http://www.hannetharaldsen.com/
Hanne Tharaldsen - Unwavering Faith
Unwavering Faith
Hanne Tharaldsen
Bjarne Jullum - Hanne Tharaldsen
Hanne Tharaldsen
Bjarne Jullum
Hanne Tharaldsen  - October Nights I
October Nights I
Hanne Tharaldsen
Bjarne Jullum - Fra galleriet
Fra galleriet
Bjarne Jullum

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu