Bryllupsfotografen

Bryllupsfotografen David Beckstead har aldri vært spesielt begeistret for film. Allerede i 1995 var han klar for å fotografere digitalt, men datidens digitale kameraer var ennå ikke klare for hans måte å fotografere på. I september holder han en workshop i Norge.
David Beckstead og hans kone Kassandra fotograferer ikke brylluper i vanlig forstand. Hoveddelen av deres virksomhet er for brudepar som har valgt å gifte seg i eksotiske land som for eksempel Italia.

-Våre kunder har gjerne brylluper som er mindre i omfang, men som går over flere dager. Mange velger å arrangere forskjellige aktiviteter for familie og venner og noen liker å inkludere lokale skikker i seremonien for på den måten gjøre bryllupet utradisjonelt, sier David Beckstead til foto.no.

På bunn av Grand Canyon
Av og til kan denne jobben ta David Beckstead og hans kone Kassandra til uvanlige steder. Ved en anledning ble de flydd med helikopter til bunnen av Grand Canyon i den amerikanske delstaten Utah. Dette var for et bryllup med bare 20 gjester og inkluderte telting i fem dager.

-Dette er et av de morsomste brylluper vi har gjort så langt. Det beste med slike tilstelninger er at de inkluderer oss som gjester slik av vi til slutt blir gode venner med alle som er tilstede. Vi er med på alle aktiviteter noe som gir oss mange gode historier å fortelle, sier David Beckstead.

Dokumenterer brylluper
I USA er det mange fotografer som dokumenterer brylluper som om de var pressefotografer. I tillegg til de vanlige poserte bildene legges det vekt på bilder som har et mer dokumentarisk preg.

-Jeg vil påstå at de fleste fotografer i USA som har brylluper som arbeidsfelt velger å inkludere denne type fotografi. De fleste par vil fortsatt ha poserte bilder, men det er noe ekstra med fotografier som samtidig sier noe om hva som skjedde på denne dagen.

-Omtrent 20 prosent av det jeg gjør går til de tradisjonelle bildene, det vil si at jeg har mye tid til overs hvor jeg kan arbeide mer som en dokumentarfotograf. Normalt sett så har jeg en time sammen med brudeparet og noen ganger så fotograferer vi også dagen derpå. Paret tar på seg finstasen igjen og jeg tar dem til forskjellige plasser som jeg har funnet på forhånd, forklarer Beckstead.

Digital arbeidsflyt
I løpet av et bryllup som går over flere dager vil David og hans kone fotografere mellom 7000 og 10000 bilder. I følge Beckstead så er dette antageligvis mer enn det andre fotografer gjør.

-Vi fotograferer i RAW-format for å sørge for at alle kameraene er fargesynkronisert. Etter endt arbeidsøkt laster vi ned alle bildene til 4 harddisker. For sikkerhets skyld så lagrer jeg alle filene på 6 forskjellige steder i tilfelle noe skulle skje.

-Jeg bruker Adobe Lightroom for bildejusteringer og ender som regel opp med 1500 bilder som jeg laster opp på internett slik at brudeparet og øvrig familie kan ta en kikk. Etter vel en måned lager jeg at album til brudeparet med 25 av de bildene som jeg anser for å være de beste, sier Beckstead

Workshop i Lofoten
Den 1. til 3. september holder David Beckstead en workshop i Tromsø arrangert av Edunor. David Beckstead understreker at bildekomposisjon vil være et av workshopens sentrale tema.

-Dette er en veldig praktisk workshop, kursdeltagere vil lære å se annerledes. Jeg håper de kommer med ett åpent sinn for å bedre kunne fordøye hva jeg vil vise dem. Det handler om å ta bildekomposisjon til et helt annet nivå og samtidig være kreativ, avslutter han.

______________________________________

Mer informasjon:
www.edunor.no
www.shootwithbeckstead.com


David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu