Kjære foto.no-medlemmer

Velkommen til den nye versjonen av nettsidene våre. Med nytt design og ny plattform har vi nå et utmerket utgangspunkt for å utvikle foto.no i tråd med deres ønsker og våre ambisjoner.
Noen tjenester er ganske like, noen er nye og noen har forandret seg en god del.

Den største forandringen er den som ligger i bunnen - det dere ikke ser. Vi har med andre ord en ny plattform som er et utmerket utgangspunkt for å utvikle foto.no videre i tråd med våres ambisjoner og medlemmenes ønsker.


Det grafiske
For å begynne med det grafiske. Her har vi tatt grep for å gjøre nettsiden mer kompatibel med de ulike nettleserne der ute. Samtidig har også moderniseringen av koden gjort det mulig å kutte drastisk ned på koden som sendes mellom serverne våre og nettleseren mellom hver sidevisning. Dette fører også til at nettsidene forhåpentligvis vil føles raskere å surfe rundt i. Layoutmessig har vi også ryddet opp en del, men med fortsatt fokus på at designet vårt ikke skal stjele for mye oppmerksomhet fra det viktigste - bildene deres.

Gjennomgående har vi forsøkt å vise portretter av brukerne - dette for å få en enda bedre "community"-følelse. foto.no er jo tross alt Norges største fotoklubb, om man velger å se det på den måten og da kan det være hyggelig å vite hvem man diskuterer med eller får kommentarer av.


Sikkerhet
Mange av dere er opptatt av at navnet (profilen) deres ikke skal være søkbar på google. Det har vi tatt konsekvensene av og fra nå av er det slik at ditt navn ikke vil vises i det fulle dersom man ikke er logget inn som bruker. For eksempel vil en som heter "Ola Nordmann" kun vises som "Ola N." for en ikke-innlogget bruker (og da følgelig søkemotorene).


Bildegalleriet og kritikken
Her er det nå blitt mye enklere å bla seg rundt i alle bildene, sortere, filtrere og bruke nøkkelord knyttet til bildene for å finne bilder av interesse.

På bildegalleriet har vi fjernet anbefalinger og erstattet dette med poenggivning av bildene.

Bildekritikken har fått innskjerping i forhold til hvem som kan kommentere hva. Før man nå kan legge inn bilder på bildekritikken må man velge hvilken kritikk-gruppe man ønsker å tilhøre: f/64, f/22 eller f/8. Gruppeinndelingen går på nivået av kritikk man ønsker/tåler, ikke på ferdigheter. Etter en del år har vi skjønt at "like barn leker best". Vi har derfor delt opp kritikken i ulike sandkasser. En fotograf som har valgt å leke i f/22-gruppen kan kun kommentere bilder lagt inn av andre fotografer i denne gruppen.

Vi har også gjort det enklere å laste opp bilder. Nå skalerer vi bildene for deg til korrekt størrelse om bildet ditt er for stort. Er det innenfor størrelsene rører vi det ikke.

Har du ikke bredbånd sa du? Da kan du velge å vise bildene i mindre størrelse så tar det ikke så lang tid å få hentet de.


Tips og triks
Tips og triks er en ny tjeneste der vi håper at du vil være med å øse ut med dine fotokunnskaper til glede for andre som kanskje ikke er like flink som deg. Her er det muligheter til å få masse kudos!


Erfaringsregisteret
Har du et kamera som du er kjempefornøyd med – eller kanskje et stativ som er helt ubrukelig? Del erfaringene med andre.

Forum
Her har vi forsøkt å fremheve de som svarer på spørsmål som blir stilt. Andre digresjoner og svar på svar er selvfølgelig fortsatt mulig, men vil ikke bli fremhevet på lik linje.

Vi håper også at introduksjonen av tips og triks og erfaringsregisteret kan lette på forumets mange gjentakende innlegg om "Hva synes dere om linse x og kamera y" og "Hvordan kan jeg gjøre ditten og datten". Nå finnes det egne plasser for slikt.


Nyhetsbrev
Vi håper du vil abonnere på vårt nye nyhetsbrev. Her vil vi holde deg oppdatert med hva som foregår i foto-verdenen vår.


Bruktmarkedet
Nå kan endelig ALLE legge inn bilder av utstyret de har til salgs (skulle bare mangle, sier du?) Du kan også velge mellom ulike opplistinger av annonsene - kanskje du bare vil se bilder? Eller foretrakk du den gamle visningsmåten? Valget er ditt.


Temagrupper
Dette er noe nytt og spennende som vi tror kommer til å bli "jättepopulärt". Her kan du finne likesinnede med felles interesser innen for for eksempel fuglefoto, makro, akt, svart-hvitt foto etc. Finner du ikke gruppen din? Da kan du kanskje opprette den? Da kan deltakerne selv skrive nyheter, legge ut bilder, diskutere deres spesielle interessefelt.

Kanskje du har lyst å opprette en egen privat gruppe der kun noen skal kunne delta? Det blir mulig.

Dette rakk dessverre ikke å bli helt ferdig til lanseringen, men vi lover at det ikke skal ta lang til før det er på plass. I mellomtiden kan du jo knekke ut grupper du kunne tenke deg å bli med i.


Til slutt
Er du skuffet over at ikke alt er slik du skulle ønske deg det ble, er det ting du mener vi har bommet på eller oversett? Fortvil ikke. Som vi skrev i begynnelsen – vi har nå en helt ny plattform å utvikle nye tjenester på. Dette var ikke lenger forsvarlig å gjøre på den gamle plattformen og forklarer hvorfor det har vært så lite nytt på foto.no de siste par årene. Koden var rett og slett blitt - som det heter på fagspråket - litt for spaghetti. Fra nå kan vi igjen begynne å tenke fremover!

Så klikk deg rundt, bli kjent med den nye siten og ikke glem at det bare er å fyre løs på forumet, om både det du liker og det du ikke liker. Vi ber deg bare om at du holder det saklig, på den måten kan vi gjøre siten enda bedre for deg i fremtiden.

Mvh David
CF Wesenberg - David
David
CF Wesenberg
 -
CF Wesenberg - David
David
CF Wesenberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu