Speedscapes og andre landskap

Finn Krogvig er en veteran i å fortelle med levende bilder. Nå søker han stillhet - stillhet i fart - og debuterer med svart/hvitt kunstfotoutstillingen "Speedscapes og andre landskap."
Utstillingen "Speedscapes og andre landskap" vil hovedsaklig bestå av rundt 11 "Speedscapes" - landskapsbilder tatt i stor fart fra tog eller bil - og rundt 10 klassiske landskapsbilder. Ifølge pressemeldingen er Speedscapes landskapsbilder presentert på en "opphøyet", poetisk måte som beveger seg mot det non-figurative og grafiske. Fotografiene skal skape nysjerrighet og undring over landskap og gjenstander som framstår annerledes - litt som om de var fra en annen virkelighet.

Våren 2008 vant Finn Krogvig en "Spotlight Award" fra "B&W Magazine for collectors of fine photography". Det innebærer at han blir presentert over 4 sider med bilder og tekst i magasinet som distribueres til over 50 land og 35.000 lesere en gang i løpet av vinteren.

Finn Krogvig har jobbet i filmbransjen i mer enn 30 år og vært innom flere fagfunksjoner i filmproduksjonen. Lyd, foto, regi, og til slutt klipper/redigerer. De siste 10 årene har han jobbet som klipper i NRK og har sitt spesiale i dramaproduksjoner, som f.eks. Svarte penger, hvite løgner - Jul i Svingen - Berlinerpoplene - Himmelblå og ORPS (kommer).

Finn har drevet med foto siden han var barn, men det er først de siste årene han har drevet seriøst med kunstfoto. Han bruker både analoge og digitele teknikker i opptak og bruker PiezoGraphy K7 gråtoneblekk til framstilling av print for å oppnå gallerikvalitet i utseende og holdbarhet.

Utstillingen kan sees på Galleri Kan-skje i Oslo, Theresesgt. 5, fra 23. september til 2. oktober.
Finn Krogvig - Bjørken
Bjørken
Finn Krogvig
Speedscapes serien - landskap tatt i stor fart
Finn Krogvig - Sviller
Sviller
Finn Krogvig
Speedscapes serien - landskap tatt i stor fart

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu