Brygger J.C. Jacobsens Portrettpris

For annen gang lanserer Det Nasjonalhistoriske Museum Frederiksborg Slott den felles nordiske portrettkonkurransen; Brygger J.C. Jacobsens Portrettpris. Alle medier er tillatt, alle kan delta!

INVITASJON

Brygger J.C. Jacobsens Portrettpris


Ved konkurransen i 2007 deltok 541 kunstnere fra hele Norden om priser og deltagelse i den nordiske vandreutstillingen Portræt nu! Erfaringene herfra bekreftet, hvor mangfoldig og spennende et tema som portrettet kan være for kunsten i dag.
Nå er tiden kommet for en ny runde. Vi oppfordrer igjen kunstnere fra hele Norden til å delta med sitt svar på Hva er et portrett? Hvordan kan et menneskelig individ skildres i kunsten? Dette er en spennende utfordring, som kaller på mange svar. Alle medier er tillatt, alle kan delta!
Påmelding, pengepremienes størrelse og ytterligere informasjon se www.portraet.nu!

Fakta: En Nordisk jury som består av kunsthistorikere, kritikere og kunstnere bestemmer hvilke av de påmeldte portretter som skal premieres, stilles ut og publiseres i utstillingskatalogen.
Utstillingen er planlagt som en vandreutstilling i alle de Nordiske landene.
Konkurransen er initiert og arrangert av Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg slott i samarbeid med Carlsbergs minnelegat.
Påmeldingsfrist er 1. Desember 2008.

Påmelding foregår elektronisk via www.portraet.nu.
Innlevering finner sted i to omganger. I første omgang i forbindelse med påmeldingen, hvor verket eller et bilde av det skal uploades, i annen omgang i løpet av februar 2009 hvor utvalgte verker vil bli kallet på av juryen og samlet inn for en direkte vurdering.
Konkurransens priser fordeler seg slik:
1.Premie: Brygger J.C. Jacobsens portrettpris DKK. 85.000.-
2. Premie: DKK. 35.000.-
3. Premie: et reiselegat på DKK. 20.000.-
I tillegg kommer en publikumspris basert på en avstemning blant utstillingens publikum.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu