Jørgensen på Fotografiens hus

Ole Marius Jørgensen (1976) er aktuell på Fotografiens hus med utstillingen Oslo Sky Birds and More.
Oslo Sky Birds and More er andre og siste del av en serie bybilder som stilles ut. Første utstilling var på Kontoret Galleri(2006) og omhandlet kun Oslo. Denne gangen viser Jørgensen også bilder fra London, Wien, Amsterdam, Aachen, samt Oslo. Bildene har et dramatisk uttrykk i seg. Mye inspirasjon er hentet fra 1800-tallets malerkunst, spesielt nasjonalromantikken.

- Mange av motivene er viet gamle bygninger men spillet mellom gammelt og nytt er også noe veldig vakkert. Jeg har ikke forsøkt å "ta bort" elementer fra nyere tid for å skape en renere stil i bildene, forteller Jørgensen i en pressemelding.

Ole Marius Jørgensen er utdannet fotograf ved Norsk fotofagskole. Han hadde sin debututstilling i 2006 på Kontoret galleri. Han har også hatt utstillinger på Goethe institute, i Oslo Domkirke og Galleri Ramfjord, hvor han nå er tatt inn under og skal ha en soloutstilling i februar neste år.

- Jeg elsker å fotografere bygninger og Oslo byr på mange utfordringer. Men jeg kunne aldri ha vist frem en by slik vi kjenner den fra reklamen. Jeg vil vise fem noe annet. Det finnes så mye fint i byen som få ser.

Utstillingen kan sees frem til 25. november på Fotografiens hus i Oslo.
Ole Marius Jørgensen  - Grünerløkka
Grünerløkka
Ole Marius Jørgensen
Ole Marius Jørgensen  - Damstredet
Damstredet
Ole Marius Jørgensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu