Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

E-30 fra Olympus

Olympus lanserer i dag Olympus E-30. Kameraet er forventet i butikkene i januar 2009 og den veiledende engelske prisen er på 1.299 britiske pund.
Oslo 5. november. Hvorfor velge til eller fra når det er mulig å få alt? Olympus E-30 - nyeste modell i E-systemet - har alt en avansert fotograf kan ønske seg. Olympus E-30 er bygget på det profesjonelle E-3-kameraet med alle de fordelene dette innebærer, men har i tillegg fått mange enkle snarveier til bedre og mer kreative bilder. Det perfekte kameraet til alle som har ambisjoner om litt mer når det gjelder bilder!
I tillegg til en nyutviklet Live MOS-sensor på 12,3 megapiksel samt en oppgradert billedprosessor, en lynhurtig autofokus og markedets beste støvbeskyttelsessystem, tilbyr det nye Olympus E-30 en masse kreative muligheter som ikke er sett før i et digitalt D-SLR. Med en rekke kreative fordeler innebygd i kameraet kan du slippe løs din indre kunstner og skape det kreative bildet i opptaksøyeblikket. Alt fra Popkunst til ”drømmebilder”, gammeldags hullkamera osv. I tillegg gir E-30 deg mulighet for å velge hele ni ulike opptaksformater. Trådløs styring av et ubegrenset antall blits. Ikke la deg begrense! Med Olympus E-30 har du full kontroll over bildet i alle situasjoner - også dem som er litt utenom det vanlige.
Forventes i butikkene i januar 2009.

Nytenkning og innovasjon

E-systemet har siden lanseringen i 2002 stått for nytenkning og innovasjon: Det å våge å tenke nytt og skille seg ut fra mengden og være noe helt spesielt. Det slås for alvor fast med lanseringen av det nye Olympus E-30, som forener høy kvalitet, stabilitet og kreativitet. E-30 utfyller tomrommet mellom D-SLR startmodellene og kameraene til topp-profesjonelle fotografer.

Ny highspeed Live MOS billedsensor

En nyutviklet Live MOS billedsensor på 12,3 megapiksel viser klart at den nyeste teknologien tar mindre plass og at bildebrikkens fysiske størrelse ikke har betydning for bildekvalitet, dynamikk eller fargerom. Ny teknologi gjør det mulig å samle opp ekstreme mengder bildeinformasjon på en begrenset plass.
Den fysiske størrelses betydning begynner å høre fortiden og gammel teknologi til. Bare tenk på gamle mobiltelefoner. All ny teknologi vil bli mindre og bedre. En oppgradert og enda raskere Truepic turboprosessor sikrer at den økte mengden data raskt og problemfritt bearbeides og lagres på kortet i kameraet.

Profesjonelle funksjoner med hurtig autofokus

E-30 er bygget med de samme tekniske features som det profesjonelle E-3. Det ekstremt raske og presise 11 punkts autofokussystemet som er fullstendig biaksialt og med hele 44 målepunkter som sikrer at bildeskarpheten kan følge med når det går fort. E-30 kan ta fem bilder i sekundet og det i den maksimale oppløsningen på 12,3 megapiksler både i RAW- og JPEG-format på én og samme tid. Med lukketider på opptil 1/8000 sekund og en blitssynkronisering på 1/250 er det lett å fange inn selv det hurtigste motivet med Olympus E-30.

Lynrask Supersonic Wave Drive til å stabilisere bildet

En mekanisk billedstabilisering i huset stabiliserer bevegelsesuskarpheten med opptil 5 EV-trinn.
Nettopp det at bildestabilisatoren er innebygd i huset gjør at den virker med alle objektiver, samt at den har en rekke innstillingsmuligheter slik at fotografen fritt kan velge om og hvordan bildet ønskes stabilisert. Dette gir mulighet for å skape bevegelseseffekter og inntrykk av fart i bildet.
Den lynraske Supersonic Wave Drive Motor, som brukes til fokusering og bildestabilisering, er også grunnlaget for E-30’s støvreduseringssystem, som med 35.000 svingninger effektivt fjerner støvet fra billedfeltet hver gang kameraet slås på. Supersonic Wave Drive støvbeskyttelse er kåret til markedets mest effektive system, og Olympus er per i dag eneste produsent av digitale speilreflekskameraer som garanterer støvfrie bilder.

Få mer ut av bildene dine

Olympus E-30 har de samme mulighetene og teknologiene og den leverer samme billedkvalitet som profesjonelle kameraer.
I tillegg til de vanlige fotografiske mulighetene byr E-30 på en rekke intelligente programmer, bla. ansiktsgjenkjenning, som låser skarphet og lysmåling i personers ansikter, skyggejusteringsteknologi som belyser høylys- og skyggepartier i bildet individuelt, samt hele 27 forskjellige ”opptaksmoduser” som alle sikrer perfekt belyste bilder av teknisk høy kvalitet avstemt etter motiv og situasjon.

Kreativitet og LiveView

For den kreative er det ikke alltid nok at et bilde er teknisk korrekt. I dag brukes det mye tid på etterbehandling av bilder i datamaskinen. Det er i opptaksøyeblikket at bildet blir skapt. Olympus E-30 er utstyrt med en rekke kreative filtre. Popkunst til mettede farger og en surrealistisk effekt. Mykfokus (soft focus) gir bildet en mykere skarphet og kontrast, bleke og lyse farger gir et drømmeaktig skjær. Lystoning utjevner bildet, gir et mindre kontrastrikt og elegant bilde. Grovkornet gjenskaper den grovkornede sort/hvite filmen. Hullkamera gjenskaper kameraets barndom og gir en illusjon om en svunnen tid. Alt sammen kan betraktes i LiveView på den 2,7”/6,9cm lyssterke Hypercrystal-LCD-skjerm. For å understreke det kreative uttrykket kan du velge det bildeformatet som passer deg, med hele ni ulike muligheter fra 16:9 til 6:6. Alt sammen er med til å gi deg frihet til å skape det perfekte bildet.

Trådløs blitsstyring

Olympus E-30s innbygde blits er ikke bare til effektiv opplysning, men er også en viktig del av Olympus’ unike, trådløse blitssystem hvor det kan brukes opptil tre grupper med blitser, hvor hver gruppe har mulighet for individuell utladning og kan inneholde et ubegrenset antall blitser (Olympus FL-50R og FL-36R). Med dette systemet styres alle blitser greit og enkelt med full kontroll fra kameraet.

Fremtidssikret system

Hele Olympus E-systemets kameraer, blits og objektiver er 100 % digitale. Det betyr at alt fra hus, blits og hele det store objektivprogram kan oppgraderes gratis på Internettet og kan dermed brukes med nyeste firmware og tilpasses nye funksjoner.

Med Olympus E-30 trenger man ikke å velge: Her får man alt samlet i ett hus.

Forventes i handelen januar 2009.
Olympus - Olympus E-30
Olympus E-30
Olympus

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu