Stå ikkje dær å frys!

I to uker har avgangsklassen fra Bilder Nordic reist rundt i de nordligere breddegrader for å skildre hverdagslivet i lokalsamfunnene. Resultatet stilles ut i Det Norske Teatret i Oslo med åpning førstkommende lørdag.


Avgangsklassen ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo har som avslutning på den 2-årige fotoutdannelsen gjennomført et dokumentarisk prosjekt langs kysten i Nordland og Troms. I 14 dager har 10 ivrige fotostudenter reist rundt i de nordligere breddegrader for å skildre hverdagslivet i lokalsamfunnene.

Annerledes utstilling
Målet var å lage en litt annerledes utstilling fra Nord-Norge, noe som viser noe mer enn den flotte naturen.

- Vi ønsket å fokusere på de mulighetene, men også utfordringene kystsamfunnene står overfor gjennom personlige portretteringer, stemningsfulle øyeblikk og gode historier. Dette er samfunn som er i omstilling. I dag har vi bredbånd, moderne infrastruktur og god logistikk som gjør det mulig å bo i distriktene og drive nasjonal og internasjonal næringsvirksomhet. Gjennom utstillingen håper vi også å kunne bidra til å trekke flere turister til Nord-Norge, og kanskje inspirere noen søringer til å etablere et liv i nord, skriver Bilder Nordic i en pressemelding.

Opplevelsesrik reise
For studentene på prosjektet har det har vært en opplevelsesrik reise langs en vakker kyst. De har opplevd åpne dører og utallige kaffebesøk har bekreftet myten om nordlendinger som gjestfrie folk.

- Vi kan ikke gjenfortelle alle historiene, men håper å formidle noe av stemningen gjennom bildene våre – så "stå ikkje dær å frys, kom nu inn og føl dåkker som hjæmme!"

Det Norske Teatret i Oslo
Utstillingen vises først i Det Norske Teatret i Oslo. Deretter blir den gitt som gave til Nordland og Troms fylkeskommuner, som har gjort det mulig å realisere dette prosjektet. Den skal da leve videre som vandreutstilling i nord.

- Vi håper med dette at de vi har fotografert også får mulighet til å få se bildene, skriver studentene i pressemeldingen.

Prosjektets nettside er www.ikkjefrys.com

___________________________________________

Åpningen av "STÅ IKKJE DÆR Å FRYS" er lørdag 15. november kl: 11:00

Utstillingen er åpen hver dag i teatrets åpningstider 15. - 29. november (ikke søndager). Teaterets åpningstider: Man-Fre 12:00-18:00, Lør 11-18:00
Hans Erik Elmholdt -
Hans Erik Elmholdt
Silje Pedersen -
Silje Pedersen
Marianne Lind -
Marianne Lind

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu