Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Bielik på Nobels Fredssenter

21. august 1968 stod Emil Gallo foran kanonmunningen på en sovjetisk stridsvogn. Øyeblikket ble fanget av fotograf Ladislav Bielik, og bildet er blitt kåret til et av de hundre beste bildene i det 20. århundre. Nå kan det ses i utstillingen Ladislav Bielik – August 1968 Bratislava som åpner for publikum på Nobels Fredssenter 18. november.
Ladislav Bieliks bilder ble raskt sentral dokumentasjon av de sovjetledede styrkenes invasjon i Tsjekkoslovakia og det dramaet som utspilte seg i gatene i Bratislava høsten 1968. Bildet ”The Bare-chested Man in Front of the Occupier’s Tank” er blitt et sterkt symbol på motstanden hos det slovakiske folket.

- Denne utstillingen gir publikum et unikt innblikk i en viktig historisk og politisk begivenhet, og synliggjør fotografens og fotografiets betydelige rolle som vitne og formidler av viktige hendelser, sier Bente Erichsen, direktør for Nobels Fredssenter.

Utstillingen åpnes 17. november kl 17.00 av stortingspresident Thorbjørn Jagland. Påmelding til ltj@nobelpeacecenter.org innen 14.november.

"Ladislav Bielik – August 1968 Bratislava" avslutter sin internasjonale turné på Nobels Fredssenter. Utstillingen er tidligere vist i Bratislava, Aten, Berlin, Bern, Brussel, Helsingfors, København, Kiev, Levice, München, Moskva, Paris, St. Petersburg, Praha, Roma, Stockholm, Wien og Warsawa.

Utstillingen er et samarbeid mellom Den slovakiske ambassaden i Norge og Nobels Fredssenter, og er støttet av Fritt Ord.
(c) Ladislav Bielik - The Bare-chested Man in Front of the Occupier’s Tank
The Bare-chested Man in Front of the Occupier’s Tank
(c) Ladislav Bielik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu