Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer D3X

I en pressemelding i dag bekrefter Nikon lanseringen av Nikon D3X fullformat med 24,5 megapiksler. D3X blir tilgjengelig fra og med 19. desember 2008 og vil ha en veiledende utsalgspris på Kr. 69 990.

Amsterdam, Nederland, 1. desember 2008 – Nikon Europe lanserer i dag D3X, den nye toppmodellen blant Nikons digitale speilreflekskameraer. D3X bygger videre på påliteligheten, brukervennligheten og levetiden til det prisbelønte D3-kameraet, og har en bildesensor med mye høyere oppløsning som setter en helt ny standard for bildekvalitet. Den helt nye CMOS-sensoren på 24,5 megapiksler gjør kameraet ypperlig for de fleste forhold, både i studio og utendørs. Dette vil bli spesielt godt mottatt av krevende natur-, studio- og motefotografer.

- På samme måte som D3 har blitt proffenes førstevalg innen sportsfotografering, vil den ekstremt høye oppløsningen til D3X sette en ny standard innen kommersielt bruk, mote og illustrasjonsbilder. Resultatene taler for seg selv: Dette er uten tvil vårt beste kamera noensinne, sier Robert Cristina, produktsjef og NPS hos Nikon Europe.

Med verden som studio
D3X har en spesialutviklet CMOS-bildesensor i FX-format med 12-kanals avlesning, mikrolinsematrise uten gap og innebygd støyreduksjon på brikken. Det er overlegent når det gjelder serieopptakshastighet og støyhåndtering ved høy følsomhet uten at det går på bekostning av detaljene.

D3X har et kalibrert ISO-område fra ISO 100–1600. Dette kan utvides fra tilsvarende ISO 50 og opp til 6400. Kameraet støtter serieopptak på opptil 5 bps i høyeste oppløsning, eller 7 bps i DX-beskjæring med 10 megapiksler. Den anerkjente MultiCAM3500FX 51-punkts autofokusen gir ekstremt nøyaktig enkeltpunktsnøyaktighet med førsteklasses dynamisk følgefokus for motiver i rask bevegelse under vanskelige lysforhold.

Kameraets Live View gjør betjeningen effektiv. Dette er perfekt til arbeid i studio eller i andre situasjoner der det er upraktisk å bruke søkeren. Kameraet har også lynrask responstid. Det trenger bare 12 millisekunder til oppstart og har lukkerforsinkelse på 40 ms. Kevlar-/karbon-fibre komposittlukkeren er utformet for intensivt profesjonelt bruk og har gjennomgått 300 000 sykluser i testingen.

Bilder med X-faktor
I D3X benyttes det nyeste innen sensordesign og bildebehandlingsteknologi. Kameraet gir deg 14-bits NEF-bilder (Raw) på 50 MB. Ved hjelp av Capture NX2-programvaren kan NEF-filer konverteres til mellomformatstørrelse, 140 MB (16-bits TIFF-RGB). Fine detaljer gjengis sylskarpt, mens skygger og lyse områder inneholder tonegraderinger med minimal klipping. Resultatet er bilder som fremstår som helt unike.

Intuitiv kontroll
D3X har samme brukervennlighet og ergonomiske egenskaper som D3, som er utformet for at du skal komme i gang så raskt og problemfritt som mulig. Den lyse og oversiktlige søkeren gir 100 % dekning og opplyste displayer. Den 3-tommers VGA TFT-skjermen på 920 000 punkter er fantastisk klar og gjør at du kan enkelt vurdere hvordan bildet vil bli. Kamerahuset på D3X er i magnesium og er forseglet for å beskytte mot fuktighet og støv. Det støtter Nikons trådløse system, WT-4. I tillegg har kameraet HDMI-utgang og to spor for CF-kort og er kompatibelt med GPS-enheten GP-1.

D3X blir tilgjengelig fra og med 19. desember 2008 og vil ha en veiledende utsalgspris på Kr. 69 990,-

Nikon -
Nikon
Nikon -
Nikon
Nikon -
Nikon
Nikon -
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu