Dunder og vidunder på dok 09!

Rist av deg ribbesvorens siste sendrektighet og la ståpelsens elektriske fryd innta sansene. dok 09 er straks her med fotografiske dunder og vidunder.
Ansvarlig for arrangementet, PK-leder Terje Bringedal er ikke så rent lite stolt og glad for årets program på dok 09. Det lukter kvalitetskrutt lang vei: - Når selveste Antonin Kratochvil og Christopher Morris, begge representert ved billedbyrået VII, i år gjester oss med workshops og seminarer, er det som om Pacino og De Niro skulle gjestet en filmfestival. Vi får to av verdens største ikoner innen politisk dokumentarfotografi til arrangementet, så dette blir en legendarisk begivenhet for de som deltar.

Åpner med pris til Årets Bilde-vinnere
Programmet åpner torsdag 12. Mars på Litteraturens Hus i Oslo med utdeling av pris til Årets Bilde-vinnere, i år juryert av en jury på 3 medlemmer bestående av én norsk og to utenlandske. Rolf M Aagård representerer hjemmebastionen, mens billedredaktør Kira Pollack fra New York Times Magazine og fotograf Paul Hansen fra Sverige representerer det internasjonale tilsnittet. En tung trio innen fotografi, og dermed skulle tidligere års kritikker mot jurysammensetningen i ÅB være en saga blott. – Med Kira Pollack, som regnes som en av verdens beste billedredaktører, og den mangeårige prisbelønte Paul Hansen med på laget, er det i år duket for en utrolig spennende juryering av Årets Bilde, og vi gleder oss til å vise resultatet på utdelingen, sier Terje Bringedal.

Program spekket med fotografisk gull

Bringedal er forventingsfull på arrangementets vegne: - Programmet spenner over tre dager spekket med spennende seminarer på kveldstid, workshops på dagtid, og utstillinger.

De norske fotografene som er invitert til å presentere sine arbeider, var alle blant de som fikk tildeling fra Fritt Ord da stiftelsen i fjor delte ut støtte til norske dokumentarfotografer. – Vi synes det er spennende å kunne presentere norsk dokumentarfotografi i dag, se på hvilke ulike fotografer som jobber med hvilke typer prosjekter. Jeg tro vi vil få se at dokumentarfotografi ikke er ensbetydende med krigsfotografi, eller det klassiske pressefotografiet. Når to så ulike fotografer som for eksempel Rune Johansen og Espen Rasmussen deltar, vet vi at det blir et spenn, og vi gleder oss.

Workshops – åpen for alle interesserte

Chris Morris og Antonin Kratochvil holder workshops som starter tidligere den samme uken. Workshopene vil være åpne for alle som ønsker å delta, med et maksimum antall deltakere. Resultatet av deltakernes innsats vil i år bli vist på storskjerm for publikum. I tillegg vil sju andre fotografer ha bildeseminarer for publikum. For den som kunne tenke seg å få arbeide noen dager med verdensikoner innen dokumentarfotografi som mentor, gjelder det dermed å nå innta plassene.
– Anledningen er også svært gunstig timet. Med tanke på at det er stortingsvalg til høsten, er dette en unik anledning for norske fotografer til å jobbe med to av verdens mest anerkjente politiske dokumentarister, sier Bringedal. En workshop med disse gutta burde gi uendelige kilder for inspirasjon til eget bildearbeid.

For deg som skulle ha lyst til å delta, vil prisen på åtte tusen for en fire dagers workshop med Morris og Kratochvil være en unik investering verdt hver krone, og prismessig også svært gunstig (to tusen per dag). (Til sammenligning vil en workshop med Kratochvil i regi av Toscana Photograpic Workshops koste deg 20 000,- i deltakeravgift eks. reiseutgifter – med andre ord: prismessig er denne anledningen et gullkupp!)

Påmelding til workshops er først til mølla – maks antall deltakere er tjue stykker, så her er det bare å være våken! Totalt 100 øvrige deltakerpass legges ut til salgs i dag mandag 9. Februar.

Program for årets dok. 09 og mer info samt link til påmelding finner du på fotojournalisten sine nettsider: http://www.fotojournalisten.com

Les mer om dokumentarikonene Antonin Kratochvil og Chris Morris:
http://www.antoninkratochvil.com
http://www.VIIphoto.com


Program dok 09
Torsdag:
Prisutdeling Årets Bilde

Andrea Gjestvang
Oddleiv Apneseth
Joachim Ladefoged

Fredag:
Espen Rasmussen
Rune Johansen
Chris Morris

Lørdag:
Linda B Engelberth
Eivind H Natvig
Antonin Kratochvil
Chris Morris -
Chris Morris
Chris Morris -
Chris Morris
Antonin Kratochvil -
Antonin Kratochvil
Antonin Kratochvil -
Antonin Kratochvil
 - Trond Sørås
Trond Sørås
Årets Bilde jury. Fra venstre: Rolf M Aagaard, Kira Pollack, Paul Hansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu