Imaging the future

3. Lennart Nilsson Conference 2009: For første gang arrangeres denne viktige nordiske konferansen for fotografer i Norge 6.-8. mars i Oslo Kongressenter. Konferansen er et samarbeid mellom de profesjonelle fotograforganisasjoner i Norge og Norden.
Fotografi har vært under utvikling siden starten på attenhundretallet og har alltid vært en kombinasjon av teknologi og visualisering. Utviklingen fra sølvkorn til piksel har vært med på å gjøre fotografi til allemannseie og likeledes muligheten for rask formidling via internett. Denne raske utviklingen har skapt nye muligheter og flere problemstillinger: Konsekvenser vedrørende personvern, copyright, kontrakter og ikke minst bildekvalitet. Den tradisjonelle forskjellen mellom profesjonelle og amatører er blitt diffus i samfunnsoppfatningen.

Målet med Lennart Nilsson Conference er å samle nordiske fotografer til å belyse disse nye muligheter og problemstillinger, og å stimulere til ettertanke. Konferansen blir en balanse mellom historikk, bevaring, jus, teknologi og visuell opplevelse. Den skal belyse et solid faglig fundament som vi behøver i framtiden.

Les mer om Fotografi 2009:
http://foto.no/fotografi2009
Morten Krogvold -
Morten Krogvold

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu