Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Norsk kjendisfotograf nominert

De nominerte fotografene i den internasjonale konkurransen Sony World Photography Awards 2009 er offentliggjort. Blant de 186 nominerte fra 43 forskjellige land, finner vi den norske kjendisfotografen Bjørn Opsahl.
Sony World Photography Awards arrangeres for sitt andre år, og har blitt kjent som et av årets største og mest anerkjente arrangementer i fotoverdenen. Bidrag fra både profesjonelle og amatører bedømmes av det anerkjente World Photographic Academy. Finalistene blir annonsert 17. mars, og prisen deles ut på en premieutdeling i Cannes 16. april.

Nominert i kategorien Fine Art - Architecture
Den norske kjendisfotografen Bjørn Opsahl er nominert i den profesjonelle klassen, innenfor kategorien Fine Art - Architecture. Opsahl er en velkjent mote- og rockefotograf, både i Norge og utlandet, og har jobbet med navn som Björk, Nick Cave, Tyra Banks, i tillegg til å være dommer i ”Top modell” på TV3. For tiden jobber han i USA og har høye ambisjoner som fotograf. Nominasjonen til Sony World Photography Awards 2009 er han meget godt fornøyd med.

- De nominerte i min klasse er sikkert fremragende fotografer, så det skal godt gjøres å bli blant de tre beste. Ettersom dette er første gang jeg deltar i en internasjonal fotokonkurranse, synes jeg det er fantastisk bare å bli nominert, sier Bjørn Opsahl.

Høy kvalitet
World Photographic Academy uttaler at kvaliteten og nivået på fotografene har steget betraktelig fra i fjor og at det er stor variasjon i fotografenes temaer. Opsahl har tatt sine bilder i ulike småbyer i USA.

- Bildene er tatt på reiser jeg ofte gjør gjennom amerikanske ørkener, i små sovebyer som Cochise og Miami i Arizona. Bilder fra disse turene, både i USA og Norge, vil også bli vist i en stor separatutstilling i sommer på Stenersenmuseet i Norge, sier Bjørn Opsahl.
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl
Bjørn Opsahl -
Bjørn Opsahl

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu