Rafo Engros A/S på Fotografi 2009

Rafo er importør av Tokina objektiver, så vel som Kenko mellomringer og telekonvertere, Slik fotostativer og Bowens lysutstyr for studiobruk.
Vi bestemte oss for å se nærmere på Tokina og Bowens fra Rafos leveringsprogram. Vi ble møtt av administrerende direktør Svein Dahl og produktsjef Tom Cato Karlsen, som med stor velvilje og mye produktkunnskap fortalte om de to nevnte merkene.

Tokina objektiver
Selv om det ikke snakkes så mye om det, kan det nok hevdes at både Tamron og Sigmas tredjepartsobjektiver bærer preg av at produsentene har kuttet noen svinger på den mekaniske kvaliteten. Dette gjelder når tredjepartsprodusentenes beste objektivserier vurderes mot de beste seriene fra kameraprodusentenes egen optikk. Imidlertid har Tokina lenge hatt et ord på seg for å tilby en bedre mekanisk utførelse enn andre leverandører av tredjepartsoptikk. I og for seg er det naturlig at Tokina er seriøs og mener alvor, da det store Tokina-Kenko konsernet omfatter både glassleverandøren Hoya som blant annet leverer glass til det svært kvalitetsbevisste østerrikske Swarovski, dessuten også Pentax - i tillegg til Tokina. At Tokina har en absolutt tillitvkkende mekanisk utførelse, var også foto.nos inntrykk under denne seansen.

Vi spurte produktsjef Tom Cato om hvem som er den typiske kunden for Tokinas objektiver. Han svarte at det er "fotografer som ønsker mer enn de såkalte 'standard-pakkeobjektivene' tilbyr."

Tokina har imidlertid en liten flaskehals, og den består i at de kun har ett eneste objektiv som tegner ut en bildesirkel på 24 x 36 millimeter og derfor kan brukes på "fullformat"digitalspeilreflekser og på film. Dette er deres 100 millimeter makro. Men kameraer med brikkestørrelse 15 x 22/23 millimeter utgjør en stor del av markedet og vil nok ikke forsvinne i morgen, og for de som har slike kameraer er Tokina et alternativ. Deres 12-24mm 4.0 er et eksempel på et anerkjent objektiv som har solgt godt, og de har nå også et 11-16mm 2.8. Tokina-objektivenes største problem er leveringskapasiteten, da Tokina satser mer på kvalitet enn kvantitet.

Bowens lysutstyr
Rafo Engros importerer også Bowens' velrenommerte studioblitzer og lamper, og vi fikk et godt inntrykk av utførelse og materialer da vi så på disse produktene. Produktsjefen fortalte at anbefalt utsalgspris for et komplett Bowens studiosett med GM500, som inneholder to blitzer, en softbox, en paraply, stativer og koffert koster 9950 pluss moms. For tusenlappen ekstra får man to softboxer.

For mer om Fotografi 2009:
http://foto.no/fotografi2009
Per Inge Østmoen - Tokina objektiver - et alternativ
Tokina objektiver - et alternativ
Per Inge Østmoen
Tom Cato Karlsen og Svein Dahl poserer foran Tokina-skapet
Per Inge Østmoen - Tokina vidvinkelzoom
Tokina vidvinkelzoom
Per Inge Østmoen
Svein Dahl viser stolt frem et Tokina-objektiv
Per Inge Østmoen - Bowens gir lys
Bowens gir lys
Per Inge Østmoen
To eksempler på blitzer som Bowens produserer

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu