TURA Scandinavia på Fotografi 2009

Bak dette firmaet skjuler seg importøren av Gitzo og Manfrotto fotostativer. Hva har de å by på, og er de bedre enn rimeligere modeller?
Mannen som møtte oss var Leif Rune Sjøbrend, som viste oss en helt ny kolleksjon Gitzo-stativer. Sjøbrend gikk rett på sak: "Uansett hva selgere av Kina-kopiene mener, så er Gitzo stativenes Rolls Royce. Stabiliteten er et hakk over, særlig i fullt uttrukket tilstand i låsene."

Så fortsatte han: "Gitzo bruker seks lag med karbonfibre, som flettes sammen på røret. Dette flettemønsteret øker motstandsevnen mot vibrasjoner. En liten detalj, men noe av hva som gjør Gitzo-stativene til det lille ekstra" - ifølge Sjøbrend. Til Gitzo stativer kan de aller fleste deler bestilles og sendes på kort varsel hvis noe skulle ødelegges, og er det snakk om at noe går i stykker uten at det er utsatt for svært harde påkjenninger blir delen naturligvis byttet på garanti.

Hvem kjøper Gitzo?
Vi spurte om kundene oppfatter at Gitzo er høyere kvalitet enn rimeligere stativer, og Sjøbrends svar var at mange ikke kjenner til Gitzos fordeler. Indikasjonen på dette er at av de som kjøper Gitzo er anslagsvis 70% profesjonelle fotografer (produktet kjøpt ved firmakjøp), slik at amatørkjøpere utgjør bare 30%. Sjøbrend mente at forhandlerne har en jobb å gjøre for å få kundene til å bli oppmerksomme på den høye kvaliteten i Gitzo.

Gitzos stativer lages i tre forskjellige materialer, nemlig aluminium, basalt og karbon. Av disse er karbonet rimeligvis det mest eksklusive og dyreste, mens basalt ligger i midten. Basalt er rimeligere enn karbon og har de samme gode egenskapene med hensyn til vibrasjonsmotstandsdyktighet, men er noe tyngre i vekt. Rimeligst, men også tyngst og kaldest å holde i ved lave temperaturer, er aluminium.

Manfrotto
Manfrotto er også kvalitetsstativer, om enn ikke like dyre og silkemyke i sin funksjon som Gitzo. Også dette merket stilte med nytt leveringsprogram i år, og Sjøbrend demonstrerte hvordan flere nye modeller var laget med henblikk på å kunne oppnå en særlig lav stativposisjon for makrofotografering.

For mer om Fotografi 2009:
http://foto.no/fotografi2009
Per Inge Østmoen - TURA Scandinavia
TURA Scandinavia
Per Inge Østmoen
Leif Rune Sjøbrend blant sine stativer

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu