My Body at 40

På Fotografiets Dag i Horten viste fotografen Torkil Færø for første gang sitt nye prosjekt: Kroppen min.
Head, 2009
Head, 2009
Torkil Færø

- Prosjektet med kroppen min er en avlegger av et annet prosjekt jeg har jobbet med i et par år. Jeg har fotografert ansikter mot svart bakgrunn og med en svart poncho slik at kun hodet og hals er synlig. Resultatet er en slags maske og også en byste. Jeg synes det er spennende å isolere hode og hals ettersom det er her vår personlighet setter mest spor, forteller Torkil til foto.no.

For tiden deltar Færø i en masterclass med den italienske fotografen Giorgia Fiorio og den franske kuratoren Gabriel Bauret. De er 15 fotografer fra hele verden som møtes hver fjerde måned for å vise sine prosjekter.

- En oppgave vi fikk var å fotografere menneskekroppen. For meg som lege falt det naturlig å ”dissekere” min egen kropp og isolere kroppsdelene på samme måte som hodene jeg hadde fotografert fra før. Jeg liker enkelheten og muligheten til å lage interesante former av kroppen. Fiorio og Bauret var veldig begeistret over resultatet og insisterte på at jeg måtte stille det ut og fortsette prosjektet over tid.

Som mann var Færø skeptisk til å blottlegge seg selv på denne måten. Mens avbilding av kvinnekroppen anses som vakkert er det ikke alltid like akseptert å vise menn på samme måten. Slike prosjekter ser vi ikke alt for ofte og det var med blandede følelser han hang opp bildene i Horten. Nå hopper han i det og har gitt klarsignal til å vise dem på foto.no.

- Jeg synes ofte at godt fotografi er et resultat av at fotografen har tøyd noen egne grenser – og det er vel det jeg har gjort her. Prosjektet skal fortsette livet ut og forhåpentligvis vil det bli et interessant resultat om 50 år... En fotografisk meditasjon over tiden som går, kroppens uunngåelige forfall og min egen personlige reise.

Torso, 2009
Torso, 2009
Torkil Færø

Back, 2009
Back, 2009
Torkil Færø

Genitals, 2009
Genitals, 2009
Torkil Færø

Hips, 2009
Hips, 2009
Torkil Færø

Knees, 2009
Knees, 2009
Torkil Færø


2.-6. september avholder Torkil Færø workshop i Perpignan. Det er fremdeles ledige plasser. For mer informasjon:
http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=236
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu