Frie fotografer forener seg

På den internasjonale fotofestivalen Visa Pour L`Image i Perpignan er det ikke bare de store etablerte fotografene og billedbyråene som får muligheten til å eksponere seg for verden.
Alfa omega for en dokumentarfotograf er å få formidlet sine arbeider ut til et publikum. I et globalt landskap med stor konkurranse og mange dyktige kolleger som alle ønsker redaksjonell innpass, er det å få vist seg frem ikke alltid like lett. Kun de færreste får avtaler med de store byråene. På den internasjonale fotofestivalen i Perpignan er dette noe som arrangørene ønsker å gjøre noe med.

Det er festivalens varemerke at den huser store navn både fra fotograf – og byråverdenen. Like viktig for arrangementet som en internasjonal arena for profesjonelle fotografer, er imidlertid også muligheten til å se og bli sett for mindre, uavhengige kollektiver.

På samme måte som de store byråene har fått en etasje på festivalens kongressenter til å vise seg frem, har de mindre fotografkollektivene fått sin. På sine ulike stands representerer de til sammen alle kontinenter og en lang liste med land. Her har man som besøkende muligheten til å komme i kontakt med andre fotografer fra hele verden, se deres arbeider og få tilbakemelding på sine egne. Inspirasjon og nettverksbygging er to viktige stikkord for de som møtes her.

Peruvianske Supay Fotos var et av de mindre kollektivene som utpekte seg da foto.no tok runden rundt på de ulike uavhengige standsene. Grunnlagt av tre studievenner som alle aktivt ønsket å jobbe med fotojournalistikk, er de i dag seks fotografer som jobber seriøst med å få sine arbeider ut til media.

Utgangspunktet for å gå sammen i et eget lite byrå er ønsket om å kunne formidle historier som ikke bare handler om det de store internasjonale redaksjonene vanligvis vil ha. Fotografene i Supay Fotos ønsker å vise de historiene som handler om håp og optimisme, varme og menneskelighet fra et land og en verdensdel som ofte forbindes med det motsatte.

- Vi gikk sammen og dannet vårt eget byrå fordi vi ønsket å inspirere og stimulere hverandre til å jobbe profesjonelt med fotojournalistikk i et land hvor dette ikke er spesielt enkelt, sier Ernesto Benavides, en av grunnleggerne i Supay Fotos til foto.no. - Nå er målet vårt å kunne leve av bildene våre, og bidra med andre og annerledes historier fra vårt hjemland enn det mange kjenner fra media. Vi ønsker også å inspirere andre unge fotojournalister til å satse på sin egen stil og ha mot til å ta de bildene som du vanligvis ikke får se, - bilder som overrasker, som gjør en nysgjerrig, og som kan gi innsikt i vår kultur.

Mer om Supay og fotografene finner du her:
http://www.supayfotos.com
Maria Lundberg - Ernesto Benavides og to kolleger fra Supay fotos
Ernesto Benavides og to kolleger fra Supay fotos
Maria Lundberg
Peruvianske Supay Fotos er ett av de små uavhengige byråene med stand på årets fotofestival i Perpignan.
Maria Lundberg - Fotografkollektivet Documentography.
Fotografkollektivet Documentography.
Maria Lundberg
Tre av fotografene fra fotografkollektivet Documentography.
Maria Lundberg. - Frie fotografer fra hele verden møtes for å se og vise arbeider under den profesjonelle uken i Perpignan.
Frie fotografer fra hele verden møtes for å se og vise arbeider under den profesjonelle uken i Perpignan.
Maria Lundberg.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu