Gjestvang i Perpignan

En rekke norske fotografer drar til Perpignan for å la seg inspirere. En av dem er Moment-fotografen Andrea Gjestvang.
På fotofestivalen i Perpignan kunne det svenske bildebyrået Moment Agency presentere Andrea Gjestvang som en av deres nye fotografer på en egen tilstelning i byen. De andre norske fotografene som er tatt opp i det ekspanderende bildebyrået er Knut Egil Wang og Eivind H. Natvig. Moment Agency er et bildebyrå som de siste årene har markert seg internasjonalt og har flere prisvinnende fotografer i stallen sin. Etter det foto.no erfarer er også bildebyrået på jakt etter flere skandinaviske fotografer til sin stall.

Anerkjennelse som fotograf
Gjestvang, med base i Berlin, har de siste årene jobbet med et stort Grønnlandsprosjekt som hun fikk støtte av Fritt Ord til å gjennomføre. Hun jobber som frilansfotograf og leverer regelmessig bilder til Verdens Gang. Andrea er flere ganger premiert i Årets Bilde. Hun forteller til foto.no at hun er glad og stolt over å bli med i bildebyrået Moment Agency.

- I Moment er det en fin gjeng med fotografer og de har et fokusfelt som jeg mener passer meg godt. Det er ikke bare fokus på katastrofe og elendighet. Å bli tatt opp i dette fellesskapet gir meg en faglig trygghet og det er en bekreftelse på at man har noe å fare med som fotograf. Gjennom Moment får jeg også mulighet til å selge bildene mine internasjonalt og de får en lengre levetid enn om de bare blir publisert i en norsk avis.

Profesjonelle kontakter
Som mange andre norske fotografer er Gjestvang i Perpignan for å se utstillinger, høre foredrag og treffe venner og kolleger. Med andre ord for å bli inspirert.

- Hvis du som fotograf har lyst til å ta et steg videre, er Perpignan en god arena for å knytte profesjonelle kontakter. Det er viktig å vise hvem du er og Perpignan er stedet for nettopp det, forteller Andrea.

Elendighet
Flere av historiene som vises på veggene i Perpignan viser elendighet og tragedie. Likevel inspirerer dette en rekke fotografer.

- Alt som vises i Perpignan er viktige historier som også er viktig å vise. Verden er dessverre preget av masse elendighet. Likevel kunne de nok på festivalen i Perpignan speilet litt bedre hva som skjer i verden. Jeg tror slike historier kan generere noe bra og også gi motivasjon til å jobbe med egne prosjekter.

Festivalens høydepunkt
På spørsmål om festivalens høydepunkter er ikke Andrea i tvil.

- Jeg ble slått helt i bakken av Brenda Ann Kenneally sitt prosjekt om seks unge jenter i den amerikanske byen Troy. Jeg hørte også på foredraget hennes og ble veldig fascinert av henne som person og som kvinnelig fotograf. Bildene hennes er sterke og ubehagelige og tar opp så mange aktuelle temaer i samfunnet. Eugene Richards sin utstilling ”War is Personal” var også et høydepunkt med bilder som var veldig nære og sterke.

Moment Agency:
http://www.momentagency.com
Frank Hesjedal - Andrea Gjestvang i Perpignan
Andrea Gjestvang i Perpignan
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu