En dansende bryllupsfotograf

I oktober er det duket for workshop med den anerkjente bryllupsfotografen David Beckstead. Hva kan yrkesfotografene vente seg?
Det er tredje gang David Beckstead holder workshop i Norge, men denne gangen er det for første gang Oslo som står for tur.

David Beckstead ble kåret til en av “The Top 10 Wedding Photographers in the World” av magasinet American Photo i 2007. Han bor «in the middle of nowhere» i staten Washington i USA og har reist i over 67 land. Beckstead blander sin lidenskap for kunst og reise gjennom sin virksomhet som bryllupsfotograf og kursholder. Sammen med sin kone Kassandra har han fotografert bryllup i Italia, Skottland, Irland, Storbritania, Bahamas, Mexico, Vietnam, Slovenia og en rekke andre land.

Lidenskapelig kreativ
David Beckstead karakteriserer seg selv som lidenskapelig kreativ. Som bryllupsfotografer flest så elsker han å møte mennesker. Derfor skapte han en ”destination wedding business” som tillater han å reise jorden rundt for å fotografere bryllup.

- Jeg er veldig løssluppen i stilen og jeg bærer ikke med meg et tonn med utstyr når jeg fotograferer. Jeg jobber raskt og jeg forsøker å fotografere de fotojournalistiske øyeblikkene. Jeg elsker motivene som ikke alle andre ser og det som ikke er planlagt. Som bryllupsfotograf så liker jeg også å ”knipse” uten å se gjennom søkeren, samtidig som jeg også verdsetter kule og dramatiske komposisjoner, forteller David til foto.no.

David Beckstead mener bryllupsfotografering handler om komposisjon, kunst og holdninger som kommer rett fra hjertet. Han hevder at alle hans klienter tjener på å gi han fullstendig kunstnerisk frihet til å være seg selv.

Oslo is going to be powerful!
David Beckstead beskriver en workshop med han selv som veldig energisk.

- Jeg har flere tonn med energi og jeg sjokkerer som regel workshopdeltagere med all kreativiteten. Jeg pusher deltagerne til å tenke utenfor det vanlige mønsteret og til å skille seg ut. Jeg er 45 år og de som er halvparten så gamle som meg blir ofte helt utslitt, forteller en entusiastisk og selvsikker David.

Og selvsikkerheten stopper ikke med det. Beckstead mener at han pusher alle deltagere på sine workshoper til å se på en ny måte og lage komposisjoner med stor kraft. Utstyr og teknikk bryr han seg mindre om, mens flyt og spontanitet er viktig ingredienser.

- På mine workshoper legger vi bort alle fotografiske ”regler” som vi tidligere har lært. Vi dykker dypt ned i oss selv, i våres hjerter, og vi kommer opp med komposisjoner som synger. Til nå har jeg aldri møtt noen som har en ”shooting style” som jeg har. Fotografer stopper ofte opp og bare ser på meg danse og leke med komposisjoner og de jeg fotograferer. Det er frigjørende og flere tar med seg denne energien hjem og ser plutselig hele den fotografiske verden på en ny måte.

Inspirasjon for yrkesfotografer
Det er KunnskapiNord og Bjørn Joachimsen som arrangerer workshopen med Beckstead. Ifølge Joachimsen ønsker KunnskapiNord å tilby kurs og workshops på høyt nivå for yrkesfotografer.

- De raske endringene i trender og teknologi skaper et stort behov for etterutdanning. Vi legger lista høyt og henter inn de beste instruktørene fra inn- og utland, uttaler han.

Skal man tolke David Becksteads egne utsagn til foto.no så har absolutt KunnskapiNord lagt listen høyt. Dette er en workshop som flere yrkesfotografer kan og vil ha utbytte av.

Eva Helene Storm Hanssen i Moment Studio, en lokal kontakt for Beckstead i Oslo, bidrar med det praktiske rundt workshopen, som blant annet å skaffe modeller, brudekjoler og finne egnede locations. Storm Hanssen tror at alle fotografer har godt av litt faglig påfyll og inspirasjon iblant.

- Det er ikke ofte vi får store navn som David hit så det er absolutt verdt å få med seg. Jeg synes det er særlig spennende å følge med på hva utenlandske bryllupsfotografer gjør og hvordan de legger opp en bryllupsfotografering. Også i forhold til hvordan man skal selge seg inn som fotograf og hvordan skape sitt eget uttrykk tror jeg vi norske bryllupsfotografer kan lære mye av David, forteller Eva Helene til foto.no.

Workshopen går av stabelen 18. – 21. oktober i Fotografiens Hus i Oslo.
____________________________________________

For inspirasjon:
http://www.davidbeckstead.com/

Les mer om workshopen her:
http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=42118

Påmelding:
http://imentenorge.no/kompetanse/kurs/bestill_kurs.aspx?K...2009.10.18
David Beckstead -
David Beckstead
 - David Beckstead
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead
David Beckstead -
David Beckstead

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu